Felújítás

Új környezetben játszhatnak a kisbajcsi óvodások

Fotó: Facebook/Simon Róbert Balázs
Győr+
2021.05.28. 12:45

Megújult a tornaszoba a Kisbajcs óvodájában, de nemcsak bent, hanem az udvaron is történt fejlesztés. Az intézmény a korszerűsítésre a Magyar Falu Program keretében kapott támogatást.

Simon Róbert Balázs, a térség országgyűlési képviselője a felújítások avatásakor elmondta, Kamocsai Sándor polgármesterrel közösen tettek azért, hogy ez a beruházás megvalósulhasson. A legnagyobb eredménynek azt nevezte, hogy a falu fejlődik, a település lakosságszáma lassan eléri az ezer főt, az óvodások létszáma pedig az 50 főt.

Kamocsai Sándor polgármester hozzátette, a felújítással egy álom vált valóra, amit még 2015-ben kezdtek dédelgetni. A támogatást a település 2019 októberében kapta meg, a tornaszobára közel 30 millió forintot, az udvar és az udvari játékok felújítására további 4 és félmillió forintot. Kisbajcs a beruházáshoz 8 millió forint önrészt biztosított.

Fotó: Németh Boglárka

Az ünnepségen az óvodavezető, Kupóné Bakk Erika jelképesen átvette a beruházás kulcsát, a gesztussal jelezve, hogy már a gyereké a tér. A legkisebbek ünnepi műsorral mutatták be, hogy otthonosan érzik magukat a felújított falak között.

Fotó: Németh Boglárka
Kapcsolódó témák: #Kisbajcs | #óvoda |