Hirdetés

Új katolikus óvoda épül Sopronban

Fotó: Győri Egyházmegye
Győr+
2022.03.09. 16:59

A Győri Egyházmegye 2018-ban kezdte meg a Magyar Katolikus Egyház óvodafejlesztési programja keretében saját óvodafejlesztési, felújítási programjának megvalósítását, amely több ütemben 7 helyszínen történik.

Hirdetés

Első lépésben a soproni Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium új óvodája került megépítésre a Lővérekben, amely azóta teljes kihasználtsággal biztosítja a környék óvodáskorú gyermekeinek ellátását.

A Győri Egyházmegye célja, hogy a helyi igényekre alapozottan segítse a családok életét, a szülők munkába történő visszatérését. Így döntöttek arról, hogy a Halász utcai új bölcsödével egy épületben egy új 2 csoportos óvoda kerüljön kialakítására, amely Magyarország Kormánya támogatásával valósul meg. Az óvodában a 2 csoportban összesen 44 óvodás gyermek kezdheti meg szeptemberben a nevelési évet. A két csoportból egy már a lővéreki óvodában működik ideiglenesen, ezért csak egy új csoport felvételére van lehetőségünk.

Hirdetés

Az Egyházmegye kiemelt célja, hogy egy olyan új óvodát hozzon létre, amely lehetővé teszi, hogy a katolikus vallás szellemiségében élők, vagy azt igénylők már a legkisebb gyermekeik családon kívüli nevelését is a katolikus értékrendben kezdhessék meg. Az elmúlt években az egyházi fenntartású bölcsődék, óvodák, iskolák iránti igény jelentős mértékben megnőtt. Az Egyházmegye kiemelt céljául tűzte ki, hogy felépítsen egy olyan oktatási rendszert, amely biztosítja a folyamatosságot az egyházi intézménybe járó gyermekek részére bölcsődétől az érettségiig.

Az új óvoda komplex felszerelése mellett az épület utcafronti homlokzata is megújításra kerül, így újra méltóságteljesen jelenhet meg környezetében.

Kapcsolódó témák: #óvoda | #Sopron |
likeold
a fb oldalunkat