Tűzvédelem

Tudjon meg többet a Társasházak napján!

Fotó: Ács Tamás
Győr+
2021.11.16. 06:21

„Társasházak napja” címmel tartanak online konzultációt a katasztrófavédelmi kirendeltségek 2021. november 24-26. között.

A fórum célja, hogy a társasházak lakóközössége széleskörű tájékoztatást kapjon a lakóépületekben követendő tűzmegelőzési szabályokról, a társasházak hatósági ellenőrzéseinek tapasztalatairól.

Idén a világhálón és telefonon keresztül tehetik fel kérdéseiket a társasházak képviselői vagy lakói azzal kapcsolatban, hogy milyen tűzmegelőzési szabályok vonatkoznak a lakókörnyezetükre, hogyan erősíthetik közvetlen környezetük biztonságát.

A háromnapos fórumon a kirendeltségek nagy hangsúlyt fektetnek az Országos Tűzmegelőzési Szabályzat előírásainak megismertetésére is.  

A rendezvénysorozat kiemelten foglalkozik a kémények használatára és a gázkészülékek felülvizsgálatára vonatkozó szabályokkal, a lakásokon belüli villamos berendezések felülvizsgálatának fontosságával, a tárolási szabályokkal, a napelemrendszerek megfelelő kivitelezésével, a kéményseprőipari tevékenységgel kapcsolatos tudnivalókkal és természetesen a helyi tapasztalatokkal, sajátosságokkal.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság négy katasztrófavédelmi kirendeltsége e-mailben és telefonon várja a témával kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket.

Győri Katasztrófavédelmi Kirendeltség telefon: (+36-96) 510-620 email: [email protected]   
Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség telefon: (+36-99) 510-672 email: [email protected] 
Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség telefon: (+36-96) 215-633 email: [email protected] 
Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség telefon: (+36-96) 242-855 email: [email protected]

Forrás: Katasztrófavédelem

Kapcsolódó témák: #katasztrófavédelem | #tűzvédelem |