Több, Győrt is érintő vonalon dolgozik a MÁV

Győr+ Fotó: Marcali Gábor
2024.06.01. 13:41

Pályafelújításokat és karbantartási munkálatokat végez a MÁV több, Győrt is érintő fővonalon. A szombathelyi és a 11-es, veszprémi sínpár is érintett.

A MÁV közleménye szerint vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló buszok szállítják az utasokat.

A menetrendi változásokat a jegy.mav.hu oldalon vagy a MÁV applikációban lehet a legegyszerűbben nyomon követni.

A Budapest–Győr vonalat érintő változások

szombathelyi, valamint a soproni InterCityk naponta 10 és 16 óra között, valamint a Ljubljanából Szombathelyen át Budapestre tartó (IC311) Dráva IC csak Budapest-Kelenföld állomásig közlekedik és onnan is indul.

soproni InterCityk közlekedése tovább változik június 10-17-igCsorna és Sopron között pótlóbuszok közlekednek.

A Keleti pályaudvarról 16:01-kor Győrbe induló G10-es vonat (9314) a Keleti pályaudvar helyett Budapest-Kelenföldről indul 16:17-kor.

Pénteken, június 7-én a Keleti pályaudvartól 15:01-kor Győrbe induló G10-es vonat (9304) a Keleti pályaudvar helyett Budapest-Kelenföldről indul 15:17-kor.

A Győr-Veszprém vonalat érintő változások

Május 27-től október 6-ig pályafelújítás miatt változott a közlekedési rend a Győr–Veszprém vonalon, a vonatok menetrendjéhez igazodva Zirc és Veszprém között pótlóbuszok közlekednek. A buszok menetrendje a vonatokétól néhány perccel eltér, de az alapmenetrend szerinti csatlakozások Veszprémben biztosítottak a Bakony, illetve Göcsej InterCitykhez.

A pótlóbuszok Veszprémben és Zircen a vasútállomásonEplényben az Újtelep nevű Volánbusz megállóhelyen állnak meg. A buszokon a kerékpárszállítás nem biztosított. A vasúttársaság a pótlóbuszok férőhelykapacitását az utazási igényekhez igazította, figyelembe véve a várható turisztikai forgalmat is.

Forrás: MÁV

Kapcsolódó témák: #MÁV | #menetrend változás | #vasút |