Vádemelés

Szakítás miatt fel akarta gyújtani albérletüket a férfi

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2021.09.15. 08:06

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 31 éves férfi ellen, aki 2020 szeptemberében, mivel élettársa szakítani akart vele, fel akarta gyújtani közös albérletüket

Az ügyészség vádirata szerint az elkövetéskor 31 éves férfi 2020 nyarától élettársával egy soproni lakásban éltek albérletben. Kapcsolatuk azonban fokozatosan megromlott, és mikor a hölgy be akarta fejezni, akkor a vádlott megfenyegette, hogy fel fogja gyújtani közös albérleti lakásukat.

Végül a férfi 2020 szeptemberében, mikor ittasan, egyedül volt otthon nyílt lánggal meggyújtotta a szekrényen lévő műanyag virágcsokrot, a tűz pedig elkezdett átterjedni a polcon lévő nejlontáskákra, és füstölőre. A terhelt ezek után távozott a lakásból, és a lépcsőházból még telefonon közölte élettársával, hogy „Megtettem, felgyújtottam.”

A ház többi lakója észlelte a lakásból kiáradó fekete füstöt, és értesítették a tűzoltókat, valamint a vádlottat is megállították, aki erre visszatért a füsttel telt lakásba, ahol megpróbálta eloltani a tüzet, majd távozott. Végül a kiérkező tűzoltók még egy pohár vízzel oltották el a műanyag csokrot.

A vádlott a lakást később kifestette, és a tűzoltók által a behatoláskor megrongált ajtóban keletkezett közel 100 000,- Ft-os kárt is megtérítette a tulajdonosnak.

A terheltet közveszélyokozás bűntettének kísérletével vádolja az ügyészség, vele szemben – nyolc évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

Az ügyben a nyomozást a Kapuvári Rendőrkapitányság folytatta le, míg az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni. – adta hírül a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

Kapcsolódó témák: #Megyei Főügyészség |