Palacsintarekordra készülnek Nyúlon

Venesz Klaudia Illusztráció: Győr+ archív
2024.04.21. 18:45

Mint ahogyan a tervezett palacsintakígyó, úgy növekszik a Nyúli Palacsintafesztivál programjainak sora. A közkedvelt édességgel rekordra gyúrnak és úgy tűnik, sikerül is összesütni Magyarország leghosszabbját.

A palacsintát mindenki szereti – vallja Buzásné Kata, az esemény szervezője. A hazai rekorder a 400 méter hosszú, mátraterenyei alkotás volt és ahhoz, hogy ezt a nyúliak megdöntsék, 410 méternyit kell mérni május 4-én. A finomságot egymásba lapolják, és reményeik szerint elérik az 500 méteres hosszt. A Magyar Rekord Szövetségtől Sebestyén István rögzíti a hivatalos adatokat aki megígérte, hogy a már megmért darabokat elkezdhetik fogyasztani az éhesebbek.

A hatalmas közösségi összefogást mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy Katát úton-útfélen megállítják és biztosítják őt a részvételükről. Az otthonról hozott és a helyben sütött palacsinták is számítanak és gondolnak a táplálkozási betegségekkel élőkre is. A liszt-, cukor-, tojás- és tejmentes finomságokkal az sem marad ki a jóból, akinek erről a hétköznapokban le kell mondania.

A töltelékekhez nagyon sok lekvárfelajánlást kaptak, de nutellás és porcukros sort is csempésznek a kígyóba. A nyúli sportpályára gyűlnek a fellépők, akik a fizetségben való egyezkedés kapcsán csak annyit kérdeztek, ehetnek-e ők is a palacsintából. Több helyi énekes és együttes kap fellépési lehetőséget és mutathatja meg tudását a falu közönsége előtt. Eddig mintegy 400 résztvevő jelezte biztosra a jelenlétét, de a Facebook-oldalon létrehozott esemény már hétezer érdeklődővel számol.

A palacsinta az palacsinta – mondja az esemény szervezője, Buzásné Kata.

Kapcsolódó témák: #programok | #rekordkísérlet | #színes |