Pannonhalmi Főapátság

Ökumenikus békeimádság Hamvazószerdán

Fotó: pannonhalmifoapatsag.hu
Győr+
2022.03.01. 06:38

Idén lesz harmadik éve, hogy hamvazószerdán ökumenikus bűnbánati liturgiát tart a pannonhalmi bencés szerzetesközösség. Ez a világon egyedülálló: nincs más olyan közösség, ahol a bűnbánat ősi rítusát – hogy hamut szórunk a saját és egymás fejére – katolikusok, reformátusok és evangélikusok együtt végeznék.

Ferenc pápa hamvazószerdai felhívásának eleget tenni, azaz a békéért imádkozni csak úgy lehet, ha elismerjük mennyire töredékesek, szerencsétlenek és békétlenek vagyunk. Hamvazószerda pedig annak az alkalma, amikor nyilvánosan megvalljuk egymásnak, hogy bűnösök vagyunk, nincs bennünk béke, és rászorulunk Isten békítő ajándékára.

A 2022. évi ökumenikus hamvazás március 2-án, 17:30-kor kezdődik a Szent Márton-bazilikában.

A liturgián a főapátság vendégeként Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház Dunamelléki egyházkerületének püspöke igét hirdet. A szentmisén a bencés szerzetesek, a testvéregyházak meghívott lelkipásztorai és a bencés gimnázium diákjai vesznek részt. A pandémiás helyzetre való tekintettel az ökumenikus imádságot a Pannonhalmi Főapátság Youtube csatornáján is közvetítik.

Kapcsolódó témák: #imádság | #mise | #Pannonhalma | #Pannonhalmi Főapátság |