Nevelt lányát molesztálta, 13 évet kapott az erőszakos férfi

Győr+
2024.07.02. 08:51

A Győri Fellebbviteli Főügyészség sikeresen indítványozta a büntetés súlyosítását abban az ügyben, amelyben egy 6 éves kislány volt a szexuális bűncselekmény áldozata.

Az ítélet szerint a vádlott és a felesége a mosonmagyaróvári lakásukban közösen nevelték a nő 2013 augusztusában született lányát és a 2019 májusában született közös lányukat. A nevelőapa 2019 elejétől 2021 februárjáig rendszeresen szexuális cselekményt végzett a nevelt lányával. A kislány a környezetében lévő felnőtteknek már 2019-ben elmondta, hogy mit csinál vele a nevelőapja, azonban nem hittek neki. Végül a vádlott egyik távoli rokona tett bejelentést a rendőrségen. A sértettet többszörösen traumatizálta a nevelőapa viselkedése.

A Győri Törvényszék a vádlottat szexuális erőszak bűntette miatt 10 év fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kerülne kapcsolatba. Kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás, a vádlott és a védője felmentés érdekében fellebbeztek. A Győri Ítélőtábla a 2024. július 1-jén kihirdetett határozatában egyetértett az ügyészi állásponttal, a vádlott szabadságvesztés büntetését 13 évre súlyosította.

Kapcsolódó témák: #bántalmazás | #bíróság | #molesztálás | #ügyészség |