Ne váljunk áldozattá a csalókkal szemben!

Győr+ Pannon-Víz Zrt.
2022.10.22. 12:42

A Pannon-Víz Zrt. munkatársai az elmúlt hetekben a Győri Rendőrkapitányság Szakmai Konferenciáján és az idősek klubjaiban tartott előadásokon hívták fel az idősebb generáció figyelmét az esetlegesen rájuk leselkedő veszélyekre, visszaélésekre.

De nemcsak ők, hanem bárki csalók áldozatává válhat, ha nem figyel kellően! Az ilyen esetek elkerülése érdekében fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet arra, hogy munkatársaink csak az alábbi ügyekben kereshetik fel felhasználóinkat ügyintézés céljából.

A Pannon-Víz Zrt. munkatársai évente egy alkalommal keresik fel személyesen a háztartásokat a vízmérők éves leolvasása miatt, aminek idejéről a számlából tájékozódhatnak. A lakossági felhasználási helyek felkeresése mindig a megadott hónap 1–15. napja között történik. Kiemelten fontos megemlítenünk, hogy pénzt, aláírást, egyéb adatot nem kérhet a leolvasó. A vízmérő-leolvasók a Pannon-Víz emblémájával ellátott formaruhát viselnek és az adatokat digitálisan PDA készülékekben rögzítik. Minden leolvasónk egyedi sorszámmal ellátott fényképes igazolvánnyal rendelkezik, melynek érvényességéről a 96/522-601-es telefonszámot tárcsázva megbizonyosodhatnak a felhasználók, amennyiben kétségük támad a szakember kilétét illetően.

A Pannon-Víz Zrt., valamint a megbízott alvállalkozó 8 évente vízmérőcseréket végez. A mérőcseréről minden esetben jegyzőkönyv készül. Mielőtt aláírnák a jegyzőkönyvet, győződjenek meg róla, hogy a cserélt óra állása és a jegyzőkönyvre írt adatok megegyeznek. A társasházi mellékmérő cseréjének költségei a felhasználót terhelik, melynek fizetése a helyszínen történik.

A vízmérőkkel kapcsolatos műszaki ügyintézéseken kívül bejelentett műszaki hibával kapcsolatban kereshetik fel a felhasználókat a szakembereink. A közterületen, illetve a vízmérőaknában keletkezett hibák elhárításáért a Pannon-Víz Zrt. a felhasználók felé helyszíni díjat nem számol fel. A mérőóra utáni belső hálózaton felmerülő meghibásodás esetén vízvezeték-szerelő megbízása szükséges.

Rendkívül fontos, hogy szolgáltatónk telefonon keresztül személyes adatokat nem kér, mivel a szükséges adatokat a szerződés megkötésekor a felhasználó már megadta. Kérjük, legyenek óvatosak és éberek, ne dőljenek be jóhiszeműen a csalóknak! Ha bármiféle kétségük merülne fel a leolvasások, vízmérőcserék, telefonhívások alkalmával, tárcsázzák az éjjel-nappal hívható 96/522-601-es telefonszámot vagy a 06-80/20-40-86-os ingyenes zöldszámot!

Szöveg: Pannon-Víz Zrt.