Mozgássérült kisfiú nyerte meg a pónit

Havassy Anna Katalin
2023.05.08. 19:13

Több éve már, hogy Pér ad otthont a Péri Lovas Sportegyesület szervezésében a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Szabadidős Bajnokságnak, amelynek első fordulójára nemrég került sor. Azon túl, hogy az esemény jól sikerült, roppant megható volt, amikor a tombola fődíjaként szereplő pónit egy helyi mozgássérült kisfiú nyerte meg.

Az esemény idén sem jöhetett volna létre Kotrics Szabolcs nélkül, aki a Péri Lovas Sportegyesület elnökeként fáradhatatlanul dolgozik azért, hogy a lovassport minél népszerűbb legyen a régióban. Segítője szerencsére szép számmal akad, hiszen az egyesület 30 fővel büszkélkedhet, s egytől-egyig olyan lelkesedéssel állnak a lovas témához, mint Szabolcs.

„Célkitűzésünk, hogy a lovassportot minél színvonalasabbá tegyük, ezért évente három
rendezvényt
igyekszünk lebonyolítani. Május környékén van az első, melyet két naposra szervezünk. Büszkén mondhatom, hogy évről-évre egyre több versenyző érkezik, kinőttük az eddigi versenyekre kijelölt helyet, ám ez persze nem panasz. Terveink és reményeink szerint ez változik a jövőben. Ezen a hétvégén is minden korosztály képviseltette magát. A gyermekektől egészen a felnőttekig mérettethették meg magukat a hobbi szinten versenyzők.”

Szabolcs a Győr+ Média érdeklődésére azt is elmondta, hogy a rendezvény első napján rekordszámú nevező részvételével két pályán, 266 startnak lehettek szemtanúi az érdeklődők. Másnap pedig a fogatoké volt a főszerep, ahol a Győr-Moson-Sopron Vármegyei OB pontgyűjtő akadályhajtás versenyszámban 63 start indult el.

„Szeretnénk lehetőséget kínálni azoknak is, akik kezdő szinten űzik ezt a sportot és még nincsenek felkészülve, hogy profi versenyeken mérettessék meg magukat, viszont hozzánk hasonlóan viseltetnek a lovassport iránt. Szerencsére egyre többen vagyunk, s örömmel láttam, hogy a lovak megfelelő kondícióban és ápoltan érkeztek a versenyre, ami azt mutatja, hogy szakértő gazdák törődnek velük. Az összhatás is mindenkinél igényes volt, ami szintén fontos ebben a sportban. Tényleg azt szeretnénk, hogy minden lovas ember örömét lelje a hasonló találkozásokban, s úgy érzem, jó után járunk.” – hangsúlyozta Szabolcs, aki azt is elmesélte, hogy a tombola fődíjának kisorsolása hozta a rendezvény legmeghatóbb perceit.

Kotrics Szabolcs, balján Biliczki József polgármesterrel

„A testvéremmel – Kotrics Ádámmal – közösen egy póni csikót ajánlottunk fel fődíjként, s kikötöttük, hogy ha nem megfelelő helyre kerül, akkor visszavásároljuk az állatot. Voltak, akik komoly összegeket költöttek el szelvényekre, annyira szerették volna megnyerni a pónit. A szerencse azonban most egy helyi kisfiúnak kedvezett: Patrik, egy péri fiú nyerte meg a fődíjat, s vihette haza a pónit.”

A fiú édesapja Kiss István a péri polgárőrség és a lovas sportegyesület oszlopos tagja, s neki is van otthon lova, szóval biztos, hogy szakértő, jó kezekbe került a fődíj” – csatlakozott Biliczki József polgármester is, aki a helyi polgárőr egyesület elnöke is egyben, majd így folytatta: „Nagyon megható pillanat volt, sokunk szemében könnycseppek csillogtak, mikor kiderült, kikhez került a póni. Hiszen Patrik mozgássérült fiúcska, aki nagyon-nagyon szereti az állatokat. A boldogságát látni nagyon megindító volt, s bizton állítom: jobb helyre nem is kerülhetett volna a Szabolcsék nagylelkűségének köszönhető fődíj.”

„Tényleg, Patrik és családja gyakori vendég nálunk, nagyon szeretik a lovakat.” – fűzte hozzá Szabolcs. „Szinte minden versenyre eljönnek, akkor is, ha a környező településeken vannak. Nekem 23 lovam van otthon, van hogy hirtelen én sem tudom felsorolni az összes nevét, Patrik viszont fújja, melyiket mire kereszteltük – nevetett, majd zárszóként köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki bármely formában is segített a szervezésben és a lebonyolításában.

„Nehéz lenne mindenkit felsorolni, de az önkormányzatot és a polgárőrséget mindenképp kiemelném. Nagyszerű tudni, hogy egy ilyen összetartó közösség tagjai lehetünk.” – modta Kotrics Szabolcs.

„Polgármesterként és magánemberként is szívügyemnek tekintem, hogy teljes vállszélességgel kiálljak a Péri Lovas Sportegyesület mellett. Nagyon hasznos az a munka amit ők végeznek, lelkiismeretesen és fáradhatatlanul. Aki itt volt, tapasztalhatta, milyen színvonalas, jó hangulatú rendezvényt hoztak össze. A sors pedig csodálatos rendező, hiszen jobb helyre tényleg nem kerülhetett volna a fődíj, mint Patrikhoz.” – zárta a Biliczki József polgármester még most is meghatódva.

Galéria: Hungary Foto /Horváth Attila/

Kapcsolódó témák: #lovassport | #Pér | #polgárőrség |