Hirdetés
Katasztrófavédelem

Mozgalmas hét a lánglovagoknál

Illusztráció: Győr+ Archívum
Győr+
2021.10.26. 06:46

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten ötvenhat eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során hárman sérültek meg.

Hirdetés

Tűz keletkezett Győrben, egy nyolcadik emeleti lakásban, a Kovács Margit utcában múlt hétfőn reggel. A tűzhöz a győri és pannonhalmi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik gyorsan a helyszínre értek és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával rövid időn belül eloltották a lángokat. A tűz oltásával egyidőben a nyolcadik és a felette lévő emeletek 15 lakóját lekísérték a füsttel telített lépcsőházból. A tűzzel érintett lakásban egy szobában ágy és berendezési tárgyak égtek, valamint az előszoba is károsodott. A tűz keletkezésekor egy ember volt az ingatlanban, ő időben elhagyta lakást és szólt a szomszédoknak, akik értesítették a tűzoltókat. A lakót enyhe füstmérgezés gyanújával kórházba szállította a mentőszolgálat.

Kigyulladt egy tizenöt négyzetméteres, kerti szerszámok tárolására használt faház Sopron határában, a IV. László király utca közelében kedden délután. Az esethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik eloltották a lángokat. A tároló teljesen leégett, a tűz nem terjedt tovább.

Hirdetés

Átszakította a szalagkorlátot, majd az árokba hajtott egy személyautó a 85-ös főúton, Fertőendréd térségében szerdán este. A balesethez a kapuvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet. Az autó vezetőjét könnyű sérülésekkel kórházba szállította a mentőszolgálat.

Bozótos terület és egy tujasor kapott lángra csütörtökön délelőtt Sopronban a Táncsics utca mögött. A város hivatásos tűzoltói a lángokat gyorsan eloltották.

Teljes terjedelmében égett egy személyautó az M1-es autópálya 102-es kilométere közelében, Nagyszentjános térségében, a Győr felé vezető oldalon pénteken este. Az autó sofőrje észlelve a tüzet, időben el tudta hagyni a járművet, nem esett baja. A győri hivatásos tűzoltók a lángokat két, habosított vízsugárral oltották el.

Forrás: katasztrofavedelem.hu

Kapcsolódó témák: #baleset | #katasztrófavédelem | #tűzeset |
likeold
a fb oldalunkat