Mini bölcsőde épül Dunaszigeten

MTI Fotó: Depositphotos.com
2023.01.07. 09:51

Jövő év november végéig új mini bölcsőde épül Dunaszigeten, a beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz 179,43 millió forintos támogatásával valósul meg - tájékoztatta konzorciumi partnerként a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Önkormányzati Hivatal az MTI-t.

Hirdetés

 A közlemény szerint 14 három év alatti gyermeket tudnak majd elhelyezni a két csoportszobás intézményben, segítve a községben élő gyermekes családok munkába állását.

A bölcsődei szolgáltatás elérhetősége hosszú távon hozzájárul a gyermekvállalás ösztönzéséhez, így évtizedes távlatban is biztosítják a munkaerő utánpótlását, támogatva többek között a leszakadással fenyegetett társadalmi csoportok felzárkóztatását – közölték.

A beruházás részeként a csoportszobák mellett játékudvart is kialakítanak, emellett olyan új bútorokat, berendezési tárgyakat, készségfejlesztő játékokat, szemléltető eszközöket, udvari utcabútorokat is beszereznek, amelyek a kisgyermekek több alapvető életkori sajátosságainak, képességeinek fejlesztéséhez járulnak hozzá.

A projekt 2024. november végén zárul.

Illusztráció: Depositphotos.com

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #beruházások | #bölcsöde | #fejlesztés |