Megtalálták a szájkosárban kóborló kutyát

Győr+ Fotó: Facebook
2023.06.18. 15:53

Napok óta Győrújbarát és Nyúl környékén kóborolt egy elszabadult szájkosaras németjuhász kutyus. Az elmúlt napokban a Szurkolók az Állatkínzás ellen-Győr csoport többször is kereső akciót indított, de nem akadtak a négylábú nyomára, egészen vasárnapig.

Szombaton a csapat Facebook-oldalán tette közzé, hogy újabb keresőakciót indítanak annak érdekében, hogy megtalálják a szerencsétlenül járt állatot. Bejegyzésükben azt írták: “Nem tudjuk, milyen állapotban lehet szegény, mert a szájkosár miatt szinte esélytelen ennie, ennek ellenére megpróbálkozunk a szinte lehetetlennel. Voltak olyan információink, hogy a kutyust valaki már befogta, de ezt azóta senki nem erősítette meg, ezért nekivágunk a keresésnek! Aki szeretne csatlakozni, kérjük legyen a Győrújbaráti Gyermektábornál 10 órakor! Egy kis eligazítás után szeretnénk, ha tervezett módon zajlana majd a keresés! Aki tud, pórázt és egy kis vizet hozzon magával, ha megtalálná a kutyust! Amit tudunk mi is viszünk, mindenkinek adunk jutifalatot és, ha kell pórázt is, hogy ezen ne múljon a keresés…”

Az összefogás ereje megint sikert aratott, épségben és egészségesen találták meg vasárnap a négylábút. Az örömteli hírt a csapat természetesen Facebook-oldalán is megosztotta:

A történtekről Kocsis Balázs, a Szurkolók az állatkínzás ellen győri csoportjának vezetője nyilatkozott a Győr+ Rádióban. 

Kapcsolódó témák: #állatmentés | #kutya |