Hirdetés
Baleset

Maradandó sérüléseket szenvedett az elütött biciklis

Fotó: Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség
Győr+
2021.02.02. 08:22

A vád szerint a 32 éves nő figyelmetlensége miatt nem észlelte az előtte haladó kerékpárost, és fékezés nélkül elütötte.

Hirdetés

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 32 éves terhelt 2019 szeptemberében egy Kapuvár melletti településen reggeli szürkületben haladt járművével, mikor figyelmetlensége miatt nem vette észre a vele egy irányba kerékpározó 44 éves sértettet, és fékezés nélkül elütötte.

A sértett a baleset következtében olyan súlyos koponyasérülést és csonttöréseket szenvedett, amelyekből maradandó fogyatékosságként értékelhető állapot alakult ki.

Hirdetés

Az ügyészség az elkövetőt maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásával vádolja. Vele szemben három év szabadságvesztés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a terheltet a bíróság tiltsa el a járművezetéstől.

A nyomozás során a Csornai Rendőrkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni. – adta ki közleményben az információkat a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügészség.

Kapcsolódó témák: #baleset | #közlekedés | #Megyei Főügyészség |
likeold
a fb oldalunkat