Győr-Moson-Sopron

Már mobilappon is jelezhetik problémáikat a gönyűi lakosok

Illusztráció: Pixabay
Szigeti Sándor
2022.01.13. 18:33

Új lakossági bejelentő felületet indított el a gönyűi önkormányzat. Az applikáció segítségével a közterületeken tapasztalt hibák, hiányosságok közvetlenül az önkormányzat felé jelezhetők.

Az applikáció nagyon egyszerűen használható. Megjelölhető a bejelentés típusa, a térképen az észrevétel pontos helye, valamint kép küldésére is van lehetőség.

Segítségével a közterületeken tapasztalt hibák, hiányosságok közvetlenül az önkormányzat felé jelezhetők. A bejelentéseket minden esetben megvizsgálják, szükség esetén továbbítják az illetékes hatóságok felé.

A település polgármestere a Győr+ Média megkeresésére elmondta: a község jegyzőjétől, Szigethy Balázstól származott az ötlet, hogy Lébényhez hasonlóan Gönyűn is bevezessék az alkalmazást. És bár még csak egy hete érhető el az új lehetőség, már érkeztek lakossági észrevételek, leginkább közterületen lerakott hulladékról.

„Az egyik ilyen jelzés Duna-parti szeméttel volt kapcsolatos, azonnal intézkedtünk és összeszedtük. Az első tapasztalatok tehát kedvezőek, azt pedig majd meglátjuk, hogy hosszútávon is beváltja-e a hozzáfűzött reményeket ez a kezdeményezés” – tette hozzá Major Gábor.

Lényeges, hogy bár az applikáció már éles, azonban január végéig még próbaüzemben működik. Az alkalmazás iOS-es vagy androidos telefonra is letölthető. A működésével kapcsolatos észrevételeket szintén várja az önkormányzat.