Hirdetés
Kis falu, nagy szívvel

Közel hárommilliót gyűjtöttek a börcsiek

Ficsór Dávid
2021.12.06. 17:05

Harmadik alkalommal rendezték meg Börcsön a Jótékonysági Mikulásfutást. Az előző évekhez hasonlóan idén is olyan embereknek, családoknak kívántak segíteni, akiket nehéz helyzet elé állított az élet.

Hirdetés

A szombati rendezvény a Börcsi Faluszépítő és Kulturális Egyesület, és a Börcsi Egészségmegőrző és Rendezvényszervező Egyesület közös szervezésében valósult meg. Rengeteg önkéntes vett részt a Jótékonysági Mikulásfutás lebonyolításában.

2.5 km-es sétára, és 4.8 km-es, valamint 8.5 km-es futásra lehetett regisztrálni, 3000, 4500, 6000 forint nevezési díjakkal. A befolyt összeggel két embert, két családot szerettek volna támogatni, akik a szervezők elmondása szerint életük harcát vívják: Takács Ákos egy 16 éves helyi fiatalember, aki idén nyáron sürgősségi szívtranszplantáción esett át; Kiss-Simon Enikő, a 44 éves börcsi családanya, a település közösségének aktív tagja, aki másfél éve hősiesen küzd daganatos betegségével.

Hirdetés
Takács Ákos az édesanyjával

Az elmúlt esztendőben a járványhelyzet nem tette lehetővé a Mikulásfutás megrendezését, ezért online előadásokkal és virtuális futással igyekeztek a szervezők áthidalni a nehézségeket, akkor a nagy terhelés alatt álló győri kórházat támogatták több mint egymillió forinttal.

Idén azonban védettségi igazolvánnyal bárki nevezhetett, aki pedig oltás híján, vagy egyéb elfoglaltság miatt nem tudott részt venni az eseményen, az akár utalással, vagy készpénzes befizetéssel támogathatta a jó ügyet.

Szombaton fél kettőkor kezdődött a regisztráció, délután háromtól pedig Nagy Richárd személyi edző vezetésével a bemelegítés. Szép számmal érkeztek sportolni és egyben jótékonykodni vágyók Börcsről, a környező településekről, sőt volt, aki Borsod megyéből érkezett, hogy teljesítse a nyolc és fél kilométeres távot. Egymás után indultak a különböző kategóriák, akiket a beérkezés után zsíros kenyérrel, forralt borral és teával, na meg befutóéremmel vártak a szervezők.

Kiss-Simon Enikő férje és két lánya

A futóverseny végeztével érzelmes adventi koncertet adott Hegedűs Bori és Tempfli Erik, majd átadták a támogatásokat az érintetteknek.

Kis falu, nagy szívvel: a börcsiek majdnem 3 millió forintot gyűjtöttek össze a rendezvényen! A két érintett között fele-fele arányban osztották el az összeget, így fejenként 1.353.500 forinttal támogatta a jótékony közösség Takács Ákost és Kiss-Simon Enikőt életük harcában. 

Kapcsolódó témák: #Börcs | #futás | #jótékonyság | #mikulás | #segítség |
likeold
a fb oldalunkat