Kis falu, nagy szívvel: megint jótékony lesz a gyalókai falunap

Zombai-Kovács Ákos Fotó: Gyalóka Facebook
2023.07.10. 15:17

Ahogy tavaly, úgy idén is jótékony céllal rendezik meg a falunapon Győr-Moson-Sopron Vármegye egyik legkisebb lélekszámú településén. Gyalókán július 22-én tartják az általában több száz ember megmozgató rendezvényt, ahol számtalan színes program várja majd az érdeklődőket, akik ha szeretnének, két beteg gyereket is támogathatnak.

A kevesebb, mint 100 fős Gyalóka a magyar-osztrák határ közelében található és egy átlagos hétköznapon viszonylag csendes kistelepülés. A falunap azonban mindig nagy esemény, ilyenkor a környékről, de Sopronból, sőt Győrből is sokan látogatnak el a hangulatos falucskába.Július 22-én lesz a falunapunk, a már szokásosnak mondható programokkal, ezek korábban beváltak, népszerűek, nem is akarunk változtatni rajtuk” – fogalmazott Varga Tamás, Gyalóka polgármestere.

Veterán motorosok és autósok felvonulása, finom ételek és italok, illetve sok-sok zene, ezt kínáljuk a falunapunkra érkezőknek, a gyerekeket pedig ugráló várakkal, arcfestéssel, csillámtetoválással és lufi hajtogatással várjuk” – tette hozzá a település első embere. „A rendezvényen büfé és termelői piac is lesz, vagyis étlen-szomjan biztosan nem marad majd senki, bízunk benne, hogy az időjárás is kegyes lesz hozzánk és megint tele lesz kis falunk kikapcsolódásra vágyó emberekkel, akik ráadásul segíthetnek is, ha akarnak” – hangsúlyozta Varga Tamás. „Most már hagyomány nálunk, hogy két beteg gyereknek segítünk a gyógyulásban, Gyalókához vagy a közvetlen környékhez kötődő fiatalokról van szó, nekik gyűjtünk a falunapon, reméljük, aki eljön, szívesen jótékonykodik is” – zárta szavait a polgármester.

Kis falu, nagy szívvel, akár ez is lehetne július 22-i gyalókai falunap mottója, melynek fővédnöke Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője. A település Sopronból alig fél, Győrből pedig nagyjából egy órás autóútra van, így a szervezők bíznak benne, hogy a vármegye két legnagyobb városából is érkeznek majd vendégek, a jótékony rendezvényre.

Kapcsolódó témák: #falunap | #Győr-Moson-Sopron |