Kilenc évet kaphat, fellebbezett a kábítószer-kereskedő

Győr+ Illusztráció: Győr+ Archív
2023.08.22. 10:21

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a kábítószerrel kereskedő férfi büntetésének a helybenhagyását indítványozta.

A férfi 2019 júniusától nagy tételben vásárolt, illetőleg állított elő különböző fajtájú kábítószereket, azokat Sopronban és környékén értékesítette ismeretlenül maradt személyeknek.

A nyomozó hatóság 2021. szeptember 21-én a férfi lakóhelyén különféle kábítószereket, azok előállításához szükséges anyagokat (kábítószer-prekurzor) több, mint 7 millió forint készpénzt foglalt le. A kábítószer hatóanyaga tizenhatszorosan meghaladta azt a mennyiséget, ami fölött legsúlyosabban minősül ez a cselekmény.

A Győri Törvényszék a férfit kábítószer-kereskedelem bűntette és kábítószer-prekurzorral visszaélés bűntette miatt 9 év fegyházbüntetésre, 9 év közügyektől eltiltásra ítélte, vele szemben a lefoglalt készpénzre vagyonelkobzást rendelt el. A férfi különös visszaeső, mivel kábítószer-kereskedelem miatt korábban is már végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték, s a büntetés kitöltésétől ezen újabb bűncselekmények elkövetéséig 3 év még nem telt el.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és a védője enyhítésért fellebbeztek.

A férfi hosszú időn keresztül értékesített kábítószert, a lefoglalt kábítószer mennyisége rendkívül nagy. Az ilyen típusú bűncselekmények gyakoriak, komoly veszélyt jelentenek a társadalom tagjaira nézve. A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint ezért a kiszabott büntetés szükséges.

Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

Forrás: Győri Fellebbviteli Főügyészség

Kapcsolódó témák: #bíróság | #drog | #ítélet | #kábítószer |