Időjárás

Kiadós eső jöhet

Győr+ Fotó: Depositphotos
2022.11.04. 06:22

A helyzet még meglehetősen bizonytalan, de az tuti, hogy szükség lesz az esernyőkre. Térségünkben pénteken már szükség lesz az esernyőkre, hiszen akár 10-20 mm eső is eshet.

Hirdetés

A következő napokban egy hullámzó frontrendszer és egy kialakuló mediterrán ciklon fogja nagyban befolyásolni hazánk időjárását, folyamatos lesz a nedvesség utánpótlása, melyet elsősorban a nyugati országrészben élők fognak megtapasztalni.

Az időjárási helyzet még mindig meglehetősen bizonytalan, az viszont igen valószínű, hogy pénteken a Dunántúlon már szükség lesz az esernyőkre. A jelenlegi becslések szerint itt akár 10-20 mm eső is eshet az éjféli órákig, a csapadék súlypontják egyelőre északnyugatra adják a modellek. A csapadékmező a kora esti órákig a Duna vonalát érheti el, ami meg is látszik majd a csúcshőmérsékleteken: míg délkeleten akár a 20 fokot is elérhetjük, addig a nyugati területeken 11-15 fok közötti értékekre van kilátás.

Szombaton a frontrendszer lassan tovább mozdul és várhatóan már a középső és keleti országrészben is csapadékos, borongós időt fog okozni. Az északi-északnyugati szelet nyugaton élénk, erős lökések kísérhetik, a Balaton térségében viharos lökések is előfordulhatnak. 10-16 fok közötti csúcshőmérsékletekre van kilátás. 

Vasárnap rövidebb napos időszakokra már számíthatunk, elszórtan eső, zápor még kialakulhat, utána az éjszaka folyamán már ismét számítani lehet ködfoltok kialakulására.

Forrás: Időkép

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #eső | #időjárás | #ősz |