Kerti medencék feltöltése a nyári lubickoláshoz

Szöveg és fotó: Pannon-Víz Zrt./Borsi Viktória
2023.05.29. 14:19

A nyári időszakban mindenkinek jólesik egy kis otthoni felüdülés, melyre tökéletes megoldást jelenthet egy hűsítő csobbanás a kerti medencében. A családi házas és kertvárosias övezetekben egyre népszerűbbek a fix telepítésű medencéken kívül a gyorsan és praktikusan felállítható családi medencék, melyek előkészítésük során nagy vízfelhasználást igényelnek.

A nyári lubickolás sok örömet és kellemes kikapcsolódást okozhat számunkra, azonban érdemes nagyobb gondot fordítani ezeknek a vizes szórakoztató eszközeinknek az előkészítésére. A meleg hónapokban megnövekszik a vízkészlet felhasználása, és ha sokan egy időben, hirtelen töltik fel medencéjüket, az a rendszer üzemállapotát, áramlását befolyásolja, és a víz felkeveredését okozhatja a hálózatban, ami pedig vízminőségi problémákat idézhet elő.

Ezért szeretnénk kérni felhasználóinkat, hogy kerti medencéjük feltöltését ne hirtelen végezzék el, hanem lassabb ütemben, 2-3 napra tervezzék. Célszerű a nyári csúcsfogyasztás miatt az automatikus öntözőberendezéseket is az éjszakai órákban, éjjel tizenegy órától a hajnali órákig működtetni. Mindez nemcsak a vízhálózat működését segíti, de a növényzetnek is kedvezőbb.

A Pannon-Víz Zrt. célja, hogy a nyári meleg időszakban, a megnövekedett fogyasztás mellett is kiváló minőségű ivóvizet tudjon biztosítani felhasználói számára.

Kapcsolódó témák: #pannon-víz |