„Kényszerleszállás” a NAV udvarán

Győr+ Fotó: NAV
2023.11.07. 09:05

Hidrokopterével sem sikerült összezavarnia a pénzügyőröket egy bolgár autósnak. Látszólag csak egy légi járművet szállított, amikor a járőrök kiterelték és ellenőrizték a szokatlan vontatmányt a Győr-Moson-Sopron vármegyei sztráda egyik szakaszán.

A vízre le- és onnan felszállni képes helikoptert vontató, bolgár járműszerelvény alapos vizsgálata után hamarosan a „kényszerleszállás” is megkezdődött. A hatalmas sárga monstrum után a sofőr furgonját is átvizsgálták az egyenruhások.

Az ajtók kárpitja alatt több mint négyszáz doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát találtak. A NAV udvarán landoló férfi, azt mondta, hogy az elrejtett füstölnivaló nem az övé, a főnöke utasította, hogy Németországba vigye.

A NAV munkatársai a négyszáztíz doboz, magyar zárjegy nélküli cigarettát lefoglalták. Az ügyeskedő jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás bűncselekményének elkövetése mellett, több mint egymillió forint bírságra is számíthat.

Ahhoz, hogy a külföldi utazás felhőtlen legyen, érdemes tisztában lenni az utasforgalomra vonatkozó vám- és egyéb szabályokkal: https://nav.gov.hu/vam/utazás

Forrás: NAV

Kapcsolódó témák: #cigarettacsempész | #NAV | #pénzügyőr |