Kegyetlenül ölte meg a férjét, az ügyészség megfelelőnek tartja a bírói ítéletet

Győr+ Marcali Gábor
2023.02.25. 08:36

A Győri Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta abban az ügyben, amelyben a feleség megölte magatehetetlen férjét.

A 81 éves férfi és a 74 éves nő 1983. óta házasságban éltek. A férfi 2021 májusára betegségei és balesete miatt mozgásképtelenné vált, vele kommunikálni nem lehetett. A többféle megbetegedésben szenvedő nő ápolta a férjét, ami azonban egyre nagyobb megterhelést jelentett számára, ezért lakókörnyezetük elhanyagolt, a férfi ápolatlan volt.

Az ittas asszony 2021. július 13-ról 14-re virradó éjszaka az ellenállás kifejtésére képtelen férjét egy felmosónyéllel és egy bottal bántalmazni kezdte. A nő legalább fél órán keresztül ütlegelte a férje fejét, felsőtestét. 

A férfi a helyszínen meghalt. Halálának oka a bántalmazás következtében kialakult traumás és vérzéses sokk volt.

A Szombathelyi Törvényszék a nőt különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt 12 év fegyházbüntetésre, 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. Megállapította, hogy a nő – a törvény értelmében – feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a nő és a védője felmentésért fellebbeztek. A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint a kiszabott büntetés kellően szigorú, enyhítése nem indokolt.

Az ügyben másodfokon a Győri Ítélőtábla fog dönteni.

Forrás: ugyeszseg.hu