Időjárás

Jön a hosszú hétvége, érkezik a meleg

Győr+ Fotó: Ács Tamás
2023.04.28. 06:23

Bizonyára sokan terveznek szabadtéri programokat a háromnapos hétvégére. Az időjárás ezeket még főként szombaton zavarhatja meg, akkor ugyanis több helyen kialakulhat csapadék, ami napközben egyre inkább záporos jelleget ölthet, főként a Dunántúlon viharos széllökésekkel kísért zivatarok is kialakulhatnak.

Vasárnap a napos-gomolyfelhős időben nagyobb valószínűséggel az Északi-középhegység térségében, a főváros környékén és az Alföldön zúdulhat a nyakunkba egy-egy zápor, esetleg zivatar, de napsütésből sem lesz hiány. Ekkor a Dunántúlon és északkeleten élénk, néhol erős lehet az északias szél.

Május első napján pedig alig van esély csapadékra, legfeljebb a nyugati, délnyugati határ mentén alakulhat ki egy-egy zápor. Sokat fog sütni a Nap, keleten csaknem zavartalanul, a Dunántúlon fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják azt. A keleties szél többfelé élénk lesz. 

Egyre többfelé meghaladjuk a 20 fokot.

Melegszik az idő, hajnali fagyokra már sehol sem kell számítani. A csúcshőmérséklet szombaton 13 és 24 fok fok között alakulhat, ezen belül északon lesz hűvösebb, délnyugaton a legmelegebb. Vasárnap 17-22, hétfőn pedig 18-23 fok közötti maximumokra készülhetünk.

Forrás: Időkép

Kapcsolódó témák: #felmelegedés | #időjárás | #tavasz |