Hirdetés
Péren jártak a tűzoltók

Játékosan ismerkedtek a tűzoltói hivatással

Fotó: Katasztrófavédelem
Győr+
2022.03.23. 07:22

Pályaorientációs napot tartottak a Péri Öveges József Általános Iskolában.

Hirdetés

Az eseményre a Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzmegelőzési Bizottságot és a Győri Hivatásos Tűzoltóparancsnokságot is meghívták.  A mintegy száz kisiskolás több helyszínen, játékos keretek között ismerkedett a tűzoltói munkával és a tűzvédelemmel.

A gyerekek az iskola udvarán tálcatüzet olthattak, célba lőhettek puttonyfecskendővel, a füstsátorban kipróbálhatták mennyit láthatnak a tűzoltók, ha egy füsttel teli helyiségben kell dolgozniuk.  A veszélyes anyagokkal és jelöléseikkel is megismerkedtek, miközben kockákból kirakták a különböző szimbólumokat, valamint kisfilmeket néztek és előadást is hallhattak a tüzek megelőzésével kapcsolatban. A kisebbek színeztek, játékos feladatokat oldottak meg, a nagyobbak az előadáson elhangzottakkal kapcsolatban kvízkérdésekre is válaszoltak. Többen, a tűzoltók kis méretben elkészített egyenruháját, sisakját is felpróbálták és örömmel nézték meg  a pannonhalmi hivatásos tűzoltók gépjárműfecskendőjét, eszközeit. 

Hirdetés

Az interaktív programok mellett a gyerekek tájékoztatást kaptak az alkotói pályázatról is, biztatták őket, hogy a tűzoltói hivatást, a tűzmegelőzést az előző évekhez hasonlóan minél többen ábrázolják rajzon, vagy egyéb kézműves alkotással, verssel, vagy épp prózában is. 

Forrás: Katasztrófavédelem

Kapcsolódó témák: #katasztrófavédelem | #Pér | #tűzoltó |
likeold
a fb oldalunkat