Jásd, jöjj és lásd!

Földvári Gabriella Fotó: Muzsai Viktória
2023.07.07. 09:48

Egy héten át fiatal és idősebb, az ország több tájáról és a határon túlról érkező alkotók lepték el a bakonyi Jásd települést, hogy közösen inspirálódjanak, alkossanak, majd munkájukat egy kiállításon mutassák be.

A tábor győri résztvevői: Borbély Károly festőművész, Kurcsis László grafikusművész, Babics László, Muzsai Viktória és Virág Lajos fotósok voltak.

A zárókiállítást, melyet a helyi Bodzaházban rendeztek Székely Zoltán művészettörténész, a győri Rómer Flóris Múzeum igazgatója nyitotta meg, aki Jásd történelmi gyökereiről, a bakonyi falu pozitív atmoszférájáról beszélt, arról, amely a kiállító mesterek és fiatal alkotók munkáiban is észrevehető.

Székely Zoltán nagyra értékelte, hogy a falu vezetése kitárja kapuit ország-világ előtt: a helyiek mellett győri, budapesti, szegedi, székesfehérvári, dunaszerdahelyi alkotókat hívtak meg a tudásátadó képzőművész táborba, immár második alkalommal.

A szakember kiemelte a tábor sokszínűségét, amely a festők, grafikusok, fotósok mellett tűzzománc-ékszerek és land-art (természetes térelemek installációja) készítőket is bevont. A kiállításon nyílt térben és tárlókban az ő alkotásaik is megtekinthetők.

A jásdi hét nagy értéke továbbá hogy a tapasztalt mesterek és a fiatal alkotók párbeszédét is lehetővé tette, amely egy közös alkotást is eredményezett: “Jásdi anzix 2023” címmel. Az alkotás a Bodzaház aulájában talált otthonra.

Kapcsolódó témák: #alkotótábor | #jásd | #képzőművészet | #Kultúra |