Hirdetés

Ismét felbőgnek a „rotakapa-motorok” Lébényben

Bajzát Zsuzsi
2022.09.21. 19:13

Egy jó ötlet, néhány lelkes helyi szervező, és egy támogató csapat. Ezek kellett ahhoz, hogy 2021-ben világhódító útjára indulhasson a Lébényi Rotációs Kapa verseny.

Hirdetés

A hagyományteremtő szándékkal megrendezett programra nagyon sokan voltak kíváncsiak, nem csoda, hiszen a különleges versenyt a Szigetközi Szatyor Vásár helyi kézműves és kistermelői termékek színes kavalkádjával tette teljessé. 

Kisebb településeken, falvakban sosem volt fura látvány, ha valaki egy átalakított rotációs kapával rótta az utakat. Természetesen megfontoltan, minimális sebességgel haladtak ezek a járgányok, de mindig ott motoszkált a kis ördög a fejekben, vajon mi mindent lehetne kihozni egy ilyen gépből. Például 40 km/órát. A legmenőbb tuning rotációs kapák bizony ilyen sebességre is képesek, bár sajnos civil használatuk során ettől még nem lesz gyorsabb a munka a földeken.

A versenyben viszont ez fontos szempont, de számít a szépség, a technika, és az is, hogy hölgy vagy éppen úr ül a volánnál – tudtuk meg Kovács Imrétől. Azt is elárulta, idén is hatalmas az érdeklődés, éppen ezért nevezni már nem lehet a versenyre, de szurkolni, nézelődni, és finom helyi portékákat vásárolni igen, így ezért mindenképpen érdemes kilátogatni szombaton, a lébényi sportpálya melletti területre.

Bajzát Zsuzsi, Balanyi Szilárd, és Nagy Roland beszélgetése:

Kapcsolódó témák: #Győr+ Rádió | #Győr+Reggel | #programok | #szórakozás |
Hirdetés