Hatósági áras gázolajjal üzleteltek a kúton – lecsapott a NAV

Illusztráció: Marcali Gábor
Győr+
2022.10.15. 10:33

Csaknem 18 ezer liter gázolajat tankoltak jogosulatlanul, hatósági áron egy Győr-Moson-Sopron megyei benzinkúton. Külföldi autókba és kannákba is több mint 400 alkalommal jutott üzemanyag. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói épp vásárláskor érték tetten csalókat.

A benzinkút alkalmazottjai főnökeik tudtával kenőpénz ellenében adták el az üzemanyagot külföldieknek. Rajtaütéskor a vevő éppen fizetett és kenőpénzt adott át.

A pénzügyi nyomozók lefoglalták a helyszínen készült kamerafelvételeket és az online pénztárgépek adatait, illetve házkutatáskor 4 millió forint készpénzt is. Egy nap alatt tíz embert kihallgattak gyanúsítottként.

A nyomozás üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt folyik. A büntetőeljárással párhuzamosan adóigazgatási és jövedéki eljárás is indult.

A közös razziát a NAV Bevetési Igazgatóságának járőrei mellett, a Győr-Moson-Sopron megyei Adó- és Vámigazgatóság kockázat kezelési és jövedéki szakemberei, valamint a Kiemelt Adó- és Vámigazgatóság informatikus szakemberei is segítették.

Forrás: NAV Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatóság

Kapcsolódó témák: #csalás | #NAV | #üzemanyagár-stop |