Tűzeset

Hatalmas területen lángol a nádas a határ közelében

Győr+ Illusztráció: Pixabay
2023.03.15. 07:03

Több hektáros területen ég a nádas Győr-Moson-Sopron vármegyében, Sopron és Fertőrákos térségében, az országhatár közelében. A tűzhöz nagy erőkkel érkeztek ki a soproni, a csornai, a kapuvári, a sopronkövesdi, a sárvári, a szombathelyi, a győri és a lébényi hivatásos tűzoltók mellett a fertőrákosi, a nagylózsi, a hegykői, a sopronhorpácsi, az osli, a völcseji, a nagycenki és a peresztegi önkéntes tűzoltók.

(FRISSÍTÉS 15:15)

A tűzoltók eloltották a lángokat Fertőrákos külterületén, ahol nagy területen, mintegy két és fél négyzetkilométeren égett a nádas a Fertő-tó partján. A soproni, a csornai, a kapuvári, a sopronkövesdi, a sárvári, a szombathelyi, a győri és a lébényi hivatásos, valamint a fertőrákosi, a nagylózsi, a hegykői, a sopronhorpácsi, az osli, a völcseji, a nagycenki és a peresztegi önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett dolgoztak a tűz megfékezésén. Az egységek lánggal égést már nem tapasztalnak, az utómunkálatok közben folyamatosan átvizsgálják a területet.

(FRISSÍTÉS! 10:13)

Továbbra is jelentős erőkkel dolgoznak a tűzoltók Győr-Moson-Sopron vármegyében, ahol nagy területen ég a nádas Fertőrákos külterületén, a Fertő-tó partján. A soproni, a csornai, a kapuvári, a sopronkövesdi, a sárvári, a szombathelyi, a győri és a lébényi hivatásos tűzoltók mellett a fertőrákosi, a nagylózsi, a hegykői, a sopronhorpácsi, az osli, a völcseji, a nagycenki és a peresztegi önkéntes tűzoltók érkeztek a helyszínre. Az egységek, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, a terület egyik oldalán a még nem égő területet védik, a tűz által érintett területen pedig támadó és védő vízsugarakkal dolgoznak.

(07:03)

Az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, vízsugarakkal és kéziszerszámokkal, több oldalról avatkoznak be, valamint a még nem lángoló területet locsolják át. A tűzoltók munkáját az erős szél is nehezíti.

Forrás: katasztrófavédelem.hu

Kapcsolódó témák: #katasztrófavédelem | #tűzeset | #tűzoltó |