Hirdetés
Környezetvédelem

Hajóról tisztították meg a Duna egy szakaszát

Fotó Szedett Szemét csoport
Győr+
2021.06.13. 15:11

Egy élményekkel teli nap után, örömmel mondhatjuk, hogy tisztább lett a Szigetköz dunaszigeti szakasza! - tette közzé a Szedett Szemét csoport Facebookon.

Hirdetés

Szombaton reggel 9:30-kor 24 nagyszerű önkéntessel a Mezitlábas büfénél találkoztunk, majd István túraszervező vezetésével két csapatra oszlottunk. Áronnal az élen, Balázsék elindultak egy rövidebb intenzívebb útvonalon, mi Tamás vezetésével pedig egy nyugodtabb de szemetesebb szakaszon mentünk” – számolt be Kósa Imre Roland, a Szedett Szemét Facebookos csoport egyik szervezője újabb akciójukról. A csapatról már többször írtunk, több ezer zsáknyi szeméttel tették könnyebbé Győrt és környékét az elmúlt hónapokban.

Hét órán át eveztünk a Szigetközi természetben, szitakötőkkel, madarakkal, néha fűzfákkal körülvéve, miközben úton-útfélen, a nádasban, a faágakon megakadt kis torlaszokban gyűjtöttük a szemetet. Egy negyed konténer szemétért dolgoztunk meg hajónként, 2-3 fős csapatokban elszántan. Kupakok, sörös dobozok, rakétás üvegek, horgászati műanyagok, néhol több évesek, néhol egész újak.15:30-ra értünk el a Fekete Tulipán étteremhez ahol is a Dunaszigeti Önkormányzat megvendégelt minket egy tál gulyásra. Köszönjük a szíves vendéglátást, csodálatos vidéken laknak a dunaszigetiek, és büszkék lehetnek rá, hogy csak ilyen kevés szemetet tudtunk gyűjteni, háztartási hulladékkal szinte egyáltalán nem találkoztunk.

Hirdetés

Köszönjük a Szürkehód Vízit2úra csapatának, Istvánnak, Tamásnak, és Áronnak a szervezést, és az egésznapos kíséretet. Köszönjük Zsuzsa Ivancsó Horváth-nak és a GYMS Megyei Sporthorgász Szövetségnek a konténet. És óriás köszönet minden önkéntesnek aki velünk tartott nagyszerű csapat voltunk, élményekkel tali nap volt! – zárta beszámolóját a szervező.

Az akción képeket is készítettek az önkéntesek:

Kapcsolódó témák: #környezetvédelem | #szemétszedés |
likeold
a fb oldalunkat