Győrt is elérte az özönvíz – sok fotó!

Győr+ Fotó: Olvasó
2024.06.10. 17:07

Korábban már írtunk róla, hogy heves reggeli és napközbeni esőzések csaptak le Győrre, megannyi munkát adva a tűzoltóknak. Most fotókat és videókat is kaptunk Olvasóinktól!

A Száva utcából is kaptunk fotót, amelyet szintén elöntött a víz:

Győrben a Dembinszky utca – Bem tér kereszteződésében is áldatlan állapotok vannak, erről szintén kaptunk videót, amely a Facebook oldalunkon tekinthető meg. A Puskás Tivadar út-Ipar út kereszteződése is úszik, sárgán villognak a jelzőlámpák. Itt már a Pannon-Víz Zrt. szakemberei is a helyszínen vannak.

Szintén Csanakról kaptunk fotókat, ahol a Veres Péter utcába tört be a víz több garázsba is.

Csanakon sem jobb a helyzet, a Vadvirág utcában áll a víz, kezdőképünkön ezt látják. Itt egyébként egybefüggő vízfelület alakult ki, az autókat mentik a lakók. A tűzoltók kiérkezéséig vödrözik és seprik a vizet, hogy az ne tudjon a lépcsőházakba betörni.

Illetve a Győri útra már a tűzoltók is megérkeztek, a forgalmat szakaszosan terelik. Illetve nagyon fontos, hogy a Győri út-Hegyalja út kereszteződésben nem működik a lámpa. Kérjük figyeljenek, ez elég komoly baleseti gócpont.

A legfrissebb beszámolók szerint a Körkemence utcán is hatalmas víz áll, az autók igencsak nehezen haladnak, s jól is teszik, ha lassítanak! A Szabolcska utcában pedig az alagsorokba folyt be víz.

Korábban írtuk:

Az Ady Endre utcában tíz ház pincéjébe is befolyt a víz, a házak udvaráról pedig a tűzoltók segítségével kellett autókat kihozni, hogy ne keletkezzen bennük kár.

Szintén Győrben, a Gyepszél utcában egy személygépkocsi elakadt a magas vízben, és csak a tűzoltók segítségével tudott továbbhaladni. A városban összesen húsz esethez vonultak a tűzoltók – mondta el kérdésünkre a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

Dr. Németh Ramóna hozzátette: Ivánban a közeli szántóföldek felől több házon keresztül is átfolyt a víz, egy vályogház lakhatatlanná vált.

Galéria: Olvasók