Győrben is átvették okleveleiket a sikeresen vizsgázó kormányablak ügyintézők 

Győr+ Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kormányhivatal
2023.02.22. 18:33

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kormányhivatal Dísztermében február 22-én 32 kormányhivatali dolgozó vehette át kormányablak-ügyintézői képzés sikeres elvégzését igazoló oklevelét.

A képzés egy belső továbbképzési program részeként valósul meg, amely felkészíti a kormányablakokban dolgozókat az ott alkalmazott szakigazgatási rendszerek használatára, valamint az oktatás alkalmával komplex ismereteket kapnak az állampolgárok által igénybe vehető ügyek eljárásáról, alkalmazandó folyamatokról – erről a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kormányhivatal hivatalos Facebook oldalán lehet olvasni.

Az ünnepségen Széles Sándor főispán köszöntötte a képesítést szerzetteket és kiemelte, hogy jelenleg Győr-Moson-Sopron vármegyében 11 kormányablak üzemel és nyújt az állampolgárok részére egyre bővülő szolgáltatásokat. A dolgozók folyamatosan magas színvonalon végzik munkájukat és segítségükkel olyan kapocs alakul ki az állam és az állampolgárok között, amely elengedhetetlen a jó állam működése szempontjából.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével dr. Domokos Péter, a Miniszterelnökség Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkárság ügyfélbarát fejlesztések koordinációjáért felelős munkatársa. Beszédében leszögezte, „Hatékony közigazgatás nélkül nincs szolgáltató állam, nincs versenyképes gazdaság, nincs fejlődés”. Kiemelte, hogy a kormányhivatalok, járási hivatalok felépítése után a kormányablakok folyamatos fejlődésnek indultak 2011-től. Akkor 29 kormányablak üzemelt és összesen 29 ügykört fedtek le az ott elérhető feladatok. Mára összesen 314 kormányablak szolgálja az állampolgárokat, valamint fontos kiemelni a Győr-Moson-Sopron vármegyében is sikerrel üzemelő kormányablakbuszt. Dr. Domokos Péter a számok terén elmondta, hogy a 451.827 fő lakosú vármegyében a tavalyi évben közel 708 ezer ügyintézésre került sor a kormányablakokban, amely jól mutatja, hogy van és lesz igény az ügyintézői képzésekre, valamint a dolgozók továbbképzésére. A fejlődésért pedig a kormányzat tesz és tenni is fog.

Az elmúlt évek változásait figyelembe véve a jelenleg lezárult kormányablak-ügyintézői képzés 2021-ben megújult alapokon, a szakmai igényeknek és hatékonyságnak megfelelően indult újra. Országos szinten 514 fő végzett a most lezárult ütemben, 32 fő Győr-Moson-Sopron Vármegyében.

Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kormányhivatal