Győrben és Csornán is gyalogosátkelőhelyen gázoltak

Győr+ Fotó: police.hu
2023.09.21. 08:53

A balesetek sérültjeit a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. Az esetek körülményeit az illetékes rendőrkapitányságok vizsgálják.

A csornai rendőröket 2023. szeptember 19-én 5 óra 40 perc körül egy személyi sérüléssel járó közlekedési balesethez riasztották. A járőrök a helyszínen megállapították, hogy egy 47 éves farádi férfi közlekedett személygépkocsijával Csornán, a Soproni úton. Útja során a Bartók Béla úti körforgalmi kereszteződésből kihajtott, és a kijelölt gyalogos átkelőhelyhez érve – vélhetően figyelmetlen vezetése miatt – elütötte a zebrán éppen átkelő 57 éves helyi asszonyt, aki a balesetben megsérült.

Győrben, a Kandó Kálmán úton közlekedett autójával a Hecsei út felől a Vágóhíd utca irányába egy 25 éves helyi férfi 2023. szeptember 19-én 6 óra körül. A Kandó Kálmán út egyik gyalogátkelőhelyéhez érve nem biztosított áthaladási elsőbbséget az ott szabályosan haladó 28 éves gyalogos fiatalembernek, akit az autóval elütött. A vétlen pápai férfi először a gépkocsi szélvédőjére, majd az úttestre esett, amelynek során súlyosan megsérült.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

  • Az autósok fokozottabb figyelemmel és óvatossággal közelítsék meg a kijelölt gyalogos átkelőhelyeket, valamint az olyan területeket, ahol bárki az úttestre léphet! 
  • A gépjárművezetők körültekintően, előzékenyen, a KRESZ szabályokat, a közúti jelzőtáblák figyelmeztetéseit és előírásait betartva közlekedjenek!
  • A gyalogosok – mielőtt az úttestre lépnek – mindig legyenek körültekintők, lehetőség szerint teremtsenek szemkontaktust az úton közlekedő gépjárművezetővel, és győződjenek meg arról, hogy biztonságosan át tudnak kelni az úton anélkül, hogy veszélyhelyzetbe kerülnének!

 …hogy mindenki hazaérjen!

Forrás: police.hu

Kapcsolódó témák: #baleset | #gázolás | #gyalogos | #közlekedés |