Gázpalackok felrobbantásával fenyegetőzött egy férfi Győr mellett, öt évet kaphat

Győr+ Fotó: Ügyészség
2024.01.16. 08:29

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfivel szemben, aki szomszédjait fenyegette gázpalackok felrobbantásával.

A 48 éves férfi édesapja 2023 februárjában hunyt el, ami rendkívül megviselte az elkövetőt. Ez odáig fajult, hogy a Győr melletti településen élő férfi vélt sérelmei miatt 2023 szeptemberében a hazaérkező szomszédait azzal fenyegette, hogy a nála lévő két gázpalackot fel fogja robbantani.

Ezt követően, pár nap múlva a vádlott családi háza ablakában, szándékosan jól látható módon a bútorokra helyezett három gázpalackot, valamint elhelyezett 7 db Molotov-koktélnak kinéző befőttes üveget és egy benzines kannát.

A szomszédok ezt észlelve értesítették a rendőrséget, akik nagy erőkkel, a katasztrófavédelem, a mentőszolgálat egységeivel együtt, bombakutatókkal és drónkezelő egységgel vonultak a helyszínre. A hatósági intézkedés során a biztonság érdekében a környező területeket lezárták, a villamoshálózatot lekapcsolták és a gázvezeték-rendszert is elzárták.

A letartóztatásban lévő terhelt ellen az ügyészség minősített közveszéllyel fenyegetés miatt emelt vádat, mely bűncselekmény büntetési tétele öt évig terjedő szabadságvesztés.

Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség

Kapcsolódó témák: #bíróság | #fenyegetés | #robbantás | #ügyészség |