Felújították a Véneki Kempinget

Fotó: Pécskai István
Pécskai István
2022.10.14. 15:07

Jelentős fejlesztést hajtottak végre Véneken, ahol állami támogatás segítségével újították fel az eredetileg 1993-ban létrehozott kempinget. Korszerűsítették a hozzá tartozó épület vizes blokkját, felújították a szobáit és a konyháját, ennek köszönhetően a kemping immáron magas színvonalon tudja fogadni a turistákat.

Hirdetés

A magyar kormány által támogatott Aktív Magyarország Program keretében 15 millió forint támogatást nyert a település a fejlesztéshez, mindez, 2,1 millió forint önkormányzati önrésszel egészült ki, tehát a fejlesztés összességében 17,1 millió forintba került.

,,Az én feladatom, hogy könnyebbé tegyük az emberek életét. Meg kell teremteni annak a feltételeit, hogy egészségesebben élhessünk. Sajnos Magyarországon elég nagy gondot okoz a mozgáshiány. A magyarok 59 százaléka soha, semennyit nem mozog. Ha azt nézzük, akik azt vallják, hogy keveset mozognak, akkor az emberek 75 százalékról beszélhetünk. Hogy milyen drámai a helyzet, azt jelzi, hogy például Csehországban csak az emberek 25 százaléka fogalmazott úgy, hogy egyáltalán nem mozog. Dániában ez a szám 12, Finnországban csupán 8 – fogalmazott Révész Máriusz.

A várható élettartamot nézve is mondhatjuk, nagy a gond. Heti két és fél óra mozgás kellene, s akkor sokkal egészségesebben élnénk. Különösen fontos célcsoportot jelentenek a gyerekek. Ennek érdekében fontos fejlesztéseket hajtunk végre. A véneki kemping is ide tartozik. A Szigetköznek óriási lehetőségei vannak, a környező településeknek össze kell fogniuk. Persze nem trendi turistaházakkal nem lehet kiaknázni a lehetőségeket. Most, hogy itt vagyunk Véneken, mondhatom, tényleg fantasztikus ez a felújított tábor. Nagyon örülök, hogy sikerült hozzájárulnunk a beruházáshoz. Megfontoljuk, hogy a vízi vándortábort elhozzuk ide. Ez legalább ötszáz gyereket részvételét jelenti” – tette hozzá a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára.

Bazsó Zsolt, Vének polgármestere hangsúlyozta, szezononként akár kétezer főt is be tud fogadni a tábor.

,,Mivel a hely 1993 jött létre, megérett a felújításra. Megtörtént a szobák lambériázása, teljesen új gipszkarton-mennyezetet kaptak a helyiségek. A két vizesblokkot teljesen felújították, új csővezetékeket építettek be. Nagyon remélem, hogy a tábor jövőre a teljes idényben üzemelhet – mondta a polgármester.

Galéria: Pécskai István

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #fejlesztés | #Győr-Moson-Sopron | #kempingek | #Vének |