Felelőtlen előzés, egykerekezés a 82-esen

Győr+ | Fotó: bpiautosok.hu
2022.11.10. 10:36

A BpiAutósok csatorna tett közzé egy felvételt, amelyet egy olvasójuk küldött be - egy motoros hajmeresztő manővert hajtott végre.

Hirdetés

„Olvasónk a 82-es úton haladt, amikor megelőzte őt két motoros. A másodikra a szemből jövő autós is villogott, nemtetszését kifejezve. Fogalmazzunk úgy, hogy nem egészen úgy közlekedtek a srácok, mintha épp vizsgáztak volna egy tanulókocsiban guruló vizsgabiztos előtt” – írja a bpiautosok.hu.

A felvételen először egy legalábbis szabálytalan és veszélyes előzést látunk, majd jön a “mutatvány”: egy másik motoros a szembesávba is átlépve egykerekezik a főútvonalon. Az előzéses manővernél már a sebesség is problémás volt, az egykerekezés pedig sokkal rosszabbul is elsülhetett volna – akár egy szembejövő jármű, akár a motoros esetleges esése miatt…

A videót balesetmegelőzési, figyelemfelhívási céllal tesszük közzé. Az ilyen szituációk gyakran néhány másodpercnyi figyelmetlenségből, felelőtlenségből alakulnak ki, viszont súlyos balesethez vezethetnek. Vezessünk óvatosan, figyeljünk oda jobban az utakon!

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #82-es | #balesetmegelőzés | #közlekedés |