Eltévesztette a házszámot a késes, maszkos betörő

Győr+ Fotó: Csornai Rendőrkapitányság
2024.05.13. 07:28

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfivel szemben, aki kezében egy 18.5 cm pengehosszúságú késsel, arcán maszkkal betört egy házba, hogy jogosnak vélt vagyoni igényének erőszakkal érvényt szerezzen, de tévedésből rossz ingatlanba tört be.

A vádirati tényállás szerint a 29 éves férfi tavaly ősszel csuklyát húzott a fejére, maszkot az arcára, magához vette egy kést és egy vascsövet, majd egy késő esti órán betörte egy csornai ingatlan bejárati ajtaját. A házban a sértettől pénzt kezdett követelni, amit szerinte a sértett barátnőjének adott; vagy a dolgot akarta, amire adta. A sértett mellett megijedt a szintén az ingatlanban tartózkodó felesége is, aki az ablakon kimászva értesítette a rendőrséget.

Mialatt a hölgy a rendőrséget hívta, a férfi tájékoztatta az elkövetőt, hogy nem ő az a személy, akinek a becenevét emlegeti, feltehetően tévedés történt, a keresett személy a szomszédban lakik, ezért az elkövető elhagyta az ingatlant, és átment a szomszédba. Oda bemászott a kerítésen, majd az udvaron találkozott a személlyel, akit keresett. Innen rövid szóváltást követően a sértett a saját otthonába bemenekült, ezt követően pedig barátnőjével együtt kiugrottak a ház ablakán, és szintén hívták a rendőrséget.

A vádlott ez alatt a második ház bejárati ajtaját is betörte, több helyen, majd az ingatlanban összekészített 1.500.000 forint értékben arany ékszereket. A vádlott az értékeket végül elvinni nem tudta, a rendősrég tetten érte őt.

Az ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő férfit – akinek előző szabadságvesztésének utolsó napja 2023. április 30. napja volt – két rendbeli minősített önbíráskodással és két rendbeli minősített magánlaksértéssel vádolta meg. Vele szemben 18 év szabadságvesztés is kiszabható.

A férfi jelenleg egy másik ügyben kiszabott, újabb jogerős szabadságvesztés büntetését tölti.

Az ügyben a nyomozást a Csornai Rendőrkapitányság rendőrei végezték el.

Az érdemi döntést várhatóan a Csornai Járásbíróság fogja meghozni.

Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség