Bölcsődét adtak át Péren

Ficsór Dávid
2022.08.31. 16:39

235 millió forintból, a megyei területfejlesztési forrásból épült bölcsőde Péren, melyet szerdán adtak át.

Hirdetés

A vadonatúj épületben két új csoportszobát alakítottak ki, ami összesen 26 kisgyermek napi ellátására alkalmas. Hét új munkahely is létrejött a bölcsőde elkészültével.

Biliczki József, a község polgármestere az avatóünnepségen azt mondta, csütörtökön élettel telik meg az épület, így értelmet nyer a bölcsődéért végzett munka. „Sok boldog itt töltött percet és élményt kívánok gyermekeinknek, jó munkát és egészséget az itt dolgozóknak!” – hangsúlyozta a vezető.

Kara Ákos a szerdai napon már a harmadik avatórendezvényen vehetett részt. A térség országgyűlési képviselője kiemelte, a legfontosabb, hogy a település közösségének egy régi álma valósult meg, ő pedig eddig is, és az elkövetkező időszakban is azért dolgozik majd, hogy a családok számára mindennapi biztonságot jelentő intézmények megújuljanak, vagy megépüljenek.

A Péri Manó Bölcsőde a megyei területfejlesztési keretből a megyei közgyűlés támogató szavazatával biztosított forrás segítségével épült. Németh Zoltán, a közgyűlés elnöke azt mondta, az a célkitűzés a megyében, hogy a kisebb településeken is próbáljanak meg városias jellegű szolgáltatásokat megteremteni, a bölcsőde pedig pont ilyen. 

Galéria: Ács Tamás

Tv-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #bölcsőde | #galéria | #gyerekek | #Pér |