A sorompót áttörve hajtott a vonat elé egy nő Csorna mellett – videó!

Győr+ Fotó: Kép a videóból, ugyeszseg.hu
2023.01.24. 11:07

Bár büntetőeljárás indult ellene, mégis óriási szerencséje volt annak a húszas éveiben járó nőnek, akivel szemben a Győri Járási Ügyészség most vádat emelt.

Hirdetés

A vádirati tényállás szerint a 25 éves nő 2022 októberében, a reggeli órákban egy Csorna melletti településen haladt autójával. Közlekedése során egy vasúti átjáró felé közeledett, és a szemből sütő nap vakító hatása miatt nem észlelte, hogy a fényjelző készülék piros jelzést ad és a sorompó is le van engedve. Bár a napfénytől nem látott jól, ennek ellenére nem lassított, hanem változatlan tempóval a vasúti átjáróba hajtott. A sorompót letörte és az átjáró felé közeledő vonat előtt változatlan sebességgel áthajtott az átjárón.

A vonat vezetőjének nem kellett gyors fékezést alkalmaznia, a jármű átért előtte. A vasúttársaság munkatársai alig egy órán belül megjavították a letört sorompót, de a javításig az átjáró biztosítási szintje csökkent. A sorompó letörésével a sofőr kb. 30 000 forint kárt okozott.

Az ügyészség a vádlottal szemben közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat. A büntetési tétel egy évig terjedő szabadságvesztés.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Csornai Járásbíróság fogja meghozni.

Az esetről készült videó itt látható:

Forrás: ugyeszseg.hu

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #baleset | #Győr-Moson-Sopron | #sorompó |