A sofőr akinek semmi sem elég: eltiltották a vezetéstől, mégis ittasan ült a volán mögé

Győr+ Illusztráció: Depositphotos
2023.08.07. 09:27

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, akit a bíróságok előbb 4 évre, majd 7 évre tiltottak el a vezetéstől, mégis újra autót vezetett, ráadásul ittasan.

A vádirati tényállás szerint a 42 éves férfit 2019. június 18. napján ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt négy évre eltiltották a közúti járművezetéstől, majd 2020-ban ugyanezen bűncselekmény miatt őt a bíróság újabb hét év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. Ezen felül az utóbbi ítélet vele, mint visszaesővel szemben egy év négy hónap szabadságvesztést is tartalmazott – öt év próbaidőre felfüggesztve.

Mindezek ismeretében a férfi 2023. június 14. napján Szárföld és Farád között közepes fokú ittasság mellett vezette a tulajdonát képező személyautót.

Az ügyészség az elkövetőt eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés bűntettével és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja és – egyebek mellett – végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta vele szemben, valamint a felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtásának elrendelését. A büntetési tétel a halmazati szabályokra tekintettel négy és fél év szabadságvesztés kiszabását is lehetővé teszi.

Az érdemi döntést az ügyben várhatóan a Csornai Járásbíróság fogja meghozni.

Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség
Illusztráció: Depositphotos

Kapcsolódó témák: #bíróság | #ítélet | #ittas vezetés |