A rágalmazás nem hoz szavazatokat!

Győr+ Fotó: Marcali Gábor
2023.03.08. 15:44

A Győri Járásbíróság 2023. március 2-án nyilvános tárgyaláson hozott ítéletet, amelyben a 2022-es parlamenti választásokon ellenzéki színekben induló Kovácsné Varga Ildikót, az MSZP politikusát nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségében bűnösnek találta.

Kovácsné Varga Ildikó a választások előtt nyilvános Facebook-posztban rágalmazta Gyopáros Alpárt, a Fidesz-KDNP politikusát. Az általa tényként közölt valótlanságok semmilyen tekintetben nem fedték az igazságot, csupán a képviselő lejáratására tettek kísérletet. 

Ahogy a 2022-es választások eredménye mutatja, Kovácsné Varga Ildikó még aljas módszerekkel sem tudott fogást találni Gyopáros Alpáron, aki az országban a legmagasabb, 72 %-os arányú győzelmet aratta a választókörzetben.

A rágalmazás tehát kétszeresen sem vált be. Győr-Moson-Sopron megye 3. számú választókörzetének lakói egyértelmű üzenetet küldtek az MSZP-s politikus számára, miközben a bíróság jogilag is kimondta az igazságot! Nem véletlen, hogy az első fokú ítélet ellen Kovácsné Varga Ildikó lemondott fellebbezési jogáról, talán ő is belátta, hogy sem választási kampányt, sem bírósági pert nem lehet hazugságokra alapozni. 

Kapcsolódó témák: #bíróság | #párt | #rágalmazás | #választás2022 |