Hirdetés
Győri egyházmegye

A Győri Egyházmegyében is elindultak a karitász-táborok

Fotó: Mészáros Gabriella
Győr+
2021.07.08. 18:58

Fokozott lendülettel indultak el egyházmegyénkben a helyi, többnyire plébániai szervezésű karitász-táborok, miután a koronavírus-járvány miatt tavaly nem kerülhetett sor a rendezvény-sorozatra.

Hirdetés

A főként helyi csoportok által, egyházközségi összefogás révén szerveződő, szegény sorsú gyerekeknek élményt nyújtó táborokat célzott támogatással, valamint Játék – Öröm – Tanulás: Játszóbusz a családokért projektjével (EGYH-KCP-19-1094) segíti a Győri Egyházmegyei Karitász.

Idei tábor-maratonunk első állomásaként a Mosonmagyaróvári Piarista Iskola Young Caritas-csoportjának szervezésében zajló NapraForgók-táborban vettünk részt a dunaszigeti Ökoparkban– írja tájékoztatójában a Győri Egyházmegyei Karitász.

Hirdetés

Mintegy ötven, általános és középiskolás korú gyermek hallgatta érdeklődéssel Lőrincz Attila karitász-igazgató előadását a segítés módjairól, majd a győri karitász-központ két munkatársa tartott interaktív bevezetést a karitász-szolgálat rejtelmeibe. A hallottakat játékos feladatok és kis ajándékok egészítették ki, a forgószínpad-szerű programban pedig osztoztunk a helyi Vöröskereszt, illetve a Mentőszolgálat munkatársával. A vidám hangulatú program felfrissítő jutalma egy gyors fürdőzés volt a Mosoni-Duna egyik közeli holtágában, zárásként pedig adományként kapott Képmás és Szív újságokat adtunk a résztvevőknek – foglalták össze az eddig történteket a szervezők.


Fotó: Mészáros Gabriella

likeold
a fb oldalunkat