Hirdetés
Ügyészség

23 bűncselekményért felel 23 évesen

Illusztráció
Győr+
2021.05.04. 08:11

23 bűncselekmény miatt emelt vádat a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség a 23 éves terhelt ellen, aki cselekményeit 2020. január és október között követte el.

Hirdetés

A Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség vádirata szerint a 23 éves vádlott 10 hónap alatt 23 vagyon elleni bűncselekményt követett el, melyekkel összesen több mint 2,5 millió Ft kárt, valamint 600 000,- Ft rongálási kárt okozott.

Az elkövető több alkalommal ment be különböző telephelyekre, ahonnan járműveket tulajdonított el, úgy hogy a legtöbb esetben a gépkocsikban bent volt az indítókulcs. A vádlott a járműveket használta, majd többel is balesetet szenvedett, és az autókat hátrahagyva elhagyta a helyszínt.

Hirdetés

Előfordult olyan is hogy a vádlott panzió nyitva hagyott szobájába surrant be és lopta el a vendégek pénztárcáját. Egy alkalommal a vádlott egy gyümölcsösstandról lopta el az eladó övtáskáját benne 1 millió Ft-tal.

A vádlott egy mosonmagyaróvári általános iskolába is betört, ahonnan laptopot és csokoládét vitt magával. Az elkövető pénzváltóba, étterembe, varrodába hatolt be és onnan telefonokat, elektronikai cikkeket, készpénzt lopott el.

Egy alkalommal a vádlott egy telephelyen több járművet átkutatott és értéktárgyakat vett magához, majd az egyik autóval – amelyben bent volt az indítókulcs – el is ment a telephelyről, de távozása közben több autónak is nekiment megrongálva azokat. Végül az elvitt járművel egy szomszédos megyében balesetet szenvedett.

A letartóztatásban lévő vádlott ellen az ügyészség minősített lopások, rongálás, jármű önkényes elvétele és más bűncselekmények miatt emelet vádat, vele szemben – a halmazati szabályokra figyelemmel – 7,5 év börtönbüntetés is kiszabható.

A terhelt a legtöbb cselekményét egyedül követte el, de volt olyan is hogy társakat talált az elkövetéshez, akik ellen az ügyészség szintén vádat emelt.

Az eljárást a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság munkatársai folytatták le, érdemi döntést pedig várhatóan a Mosonmagyaróvári Járásbíróság fog hozni az ügyben. – ismertette közleményében a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

Kapcsolódó témák: #Megyei Főügyészség |
likeold
a fb oldalunkat