Segítségre lenne szükségük

20 perc alatt égett le a nyúli család háza

Fotó: Csapó Balázs-Kisalföld
Németh Boglárka
2021.09.09. 15:18

A nyár utolsó napján vált a lángok martalékává egy család háza Nyúlon. Apa, három gyereke és nagyszülők éltek itt együtt. A helyiek összefogtak értük, de továbbra is bármilyen felajánlást szívesen fogadnak.

A 10 éves Zalán ébredt fel és ő lett figyelmes a tűzre és azonnal felkeltette a nagymamáját. Ekkor már túl késő volt bármit is kimenteni, ezért a kisfiú a szomszédba szaladt, ők értesítették a tűzoltókat.

Az apa megkezdte a tűz oltását, a kisfiú, a nagymama és a nagypapa még időben ki tudtak menekülni. Utóbbi meg is sérült a nagy sietségben. Ezen kívül személyi sérülés nem történt. A másik két gyermek nem tartózkodott otthon.
Fotó: Csapó Balázs-Kisalföld

A tűzoltók sokáig küzdöttek az utolsó parázzsal is, a házból alig maradt valami. Az összes készpénz, iratok, mobiltelefonok, de a gyerekek tanuláshoz kapott laptopjai is elégtek. Ahogy ők fogalmaznak: egy élet munkája vált hamuvá. A Pápai család jelenleg rokonoknál laknak, azonban amíg a biztosítóra várnak és azt követően is minden segítségre szükségük van. A faluban összefogás indult, de minden segítőszándékú emberre számítanak.

Segíteni átutalással lehet, a következő számlaszámon:
Pápai Szabolcs – 120967120075586000100002
Kapcsolódó témák: #nyúl | #összefogás | #tragédia | #tűzeset |