Jubileum

20 éves a Pedró: „Minden terméknek lelke van”

Ficsór Dávid Győr+
2022.11.29. 13:21

Idén ünnepli 20 éves születésnapját a Pedró Pékség. Vajda Péter gyerekként csupán pék szeretett volna lenni, végül övé lett az egyik legsikeresebb pékség Győrben és Győr környékén. A tulajdonos úgy fogalmazott, sikerük titka egyszerű, az „Isten, haza, család” szellemében dolgoznak és minden terméket úgy készítenek, hogy annak legyen lelke.

Ez a nap más, mint a többi. 20 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a sokorópátkai Pedró Pékség. Azóta 10 saját üzletük van Győrben és környékén. Az ünnep kapcsán a legnagyobb és legnépszerűbb pékségükből, a Pedró Pajtából sugározta reggeli műsorát a Győr+ Rádió is.

Vajda Péter tulajdonos büszkén mesélt nekünk a kezdetekről. Miután gyerekként kitalálta, hogy a pék szakmát választja, nem gondolta volna, hogy 20 év után ilyen sikertörténet lesz belőle. „Gyerekkoromban úgy döntöttem, pék leszek. De meg sem fordult a fejemben, hogy saját pékségem lesz. 14 évesen szembesültem vele, hogy milyen egy kenyérgyár, ettől kicsit megijedtem. De még abban az évben kijutottam egy németországi családi pékségbe, ahol hárman dolgoztunk és egy kisbolt is tartozott hozzá. Akkor én is egy saját pékséget vizionáltam, 2002-ben pedig az álom valósággá vált, amikor Sokorópátkán felépült és elindult a Pedró.” 

A pékség termékeinek töretlen a népszerűsége Győrben. Sokan szeretnek a hangulatos Pajtában reggelizni, de előszeretettel vásárolnak különböző kenyereket és péksüteményeket itt a győriek és a Győr környékén élők. Az a mi titkunk, hogy nagyon motiváltak vagyunk mindennap. Reggel a pék szakmával kelünk és ezzel álmodunk! A pékség a mi életünk. Az „Isten, haza, család” szellemében dolgozunk nap mint nap. Minden termékünknek magas minőséget kell képviselniük, kell, hogy legyen történetük, és a legfontosabb, hogy lelke legyen mindegyiknek!”  

Elcsépelt szlogen, hogy minden sikeres férfi mögött áll egy nő, de Vajda Péter esetében sincs ez másként. Felesége, Hajnalka mindenben segíti, és segítette az elmúlt 20 évben is párját.  „Nagyon büszke vagyok Péterre, mindenben támogatom, ott állok mögötte. A gyerekekkel együtt segítjük a munkáját. Közösen dolgozunk azon, hogy az emberek asztalára kerülő mindennapi kenyér az finom, minőségi és egészséges legyen. Szeretnénk, ha ezt a gyerekeink is tovább vinnék. Bendegúznak az álma a pékség, Koppány az irodába vágyik, bízunk benne, hogy Zselykéből pedig jó könyvelő lesz” – mondta mosolyogva a büszke feleség.  

Törzsvendég a Pajtában Balogh László, de nem csak azért, mert Vajda Péter jó barátja. Szinte minden napot itt indítja, így a keddi is a Pedróban kezdődött. Közösségünk egyik erős tagja Peti, nagyon büszkék vagyunk rá, hogy ennyire szárnyal a vállalkozása és a közösségi munkája. Szinte minden reggel a Pedró Pékségben indítom a napot, a makadámdiós café latte a kedvencem” – hangsúlyozta a törzsvendég.  

20 éves lett tehát a Pedró Pékség, Vajda Péter a jövőben tovább írná sikertörténetét és újabb hagyományos, innovatív, minőségi termékekkel örvendeztetné meg az itt élő embereket. 

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #évforduló | #jubileum | #pedró pékség |