Zsidó és Izraeli Filmfesztivál


2019-11-29 - 2019-11-30
Film
Az Öt Templom Advent vidéki helyszínként idén is csatlakozott a Zsidó és Izraeli Filmfesztiválhoz, 2019-ben két filmet vetítenek.
Hirdetés

November 30-án Tel Avivban minden megtörténhet című izraeli-német-belga romantikus drámát nézhetik meg az érdeklődők a Menház színháztermében. A filmet magyar felirattal vetítik. Érdemes tudni az alkotásról, hogy a Velencei Filmfesztiválon mutatkozott be először, ahonnan két díjjal tért haza, majd számos további nemzetközi elismerést is bezsebelt. 

Története szerint a fiatal és tapasztalatlan palesztin férfi, Szalam egy izraeli katonával való véletlen találkozás után nem várt esélyt kap: az ország egyik legnépszerűbb szappanoperájának írójaként szerződteti egy neves tévécsatorna. Alkotói pályája egyre magasabbra ível, egy idő után azonban összetűzésbe kerül a sorozat finanszírozóival a történet befejezése miatt. Szalam alkotói és emberi válságba kerül. A főbb szerepekben Kais Nashif, Lubna Azabal, és Yaniv Biton látható, a rendező Sameh Zoabi volt.

December 1-én, szintén a Menház színháztermébe, a 2018-as ZSIFI közönségdíjas filmjét, az Utolsó vacsorát hozzák el a győri közönségnek. A német filmdrámát eredeti nyelven, de magyar felirattal láthatják az érdeklődők, amely egy bizonyos este történetével kezdődik. 

1933. január 30.: Hitler hatalomra jut Németországban. Ugyanekkor a Glickstein-család közös vacsorára gyűlik össze. A szétesni készülő világban a családtagok útjai nem feltétlenül egymás mellett mennek tovább és amikor a fiatal Michael bejelenti, hogy szimpatizál a nemzetiszocialista párttal, minden egy pillanat alatt megváltozik. A szereplők között Bruno Eyron, Sharon Brauner, és Michael Degen is felbukkan, a film rendezője pedig Florian Frerichs volt.

Jegyinformáció, és további részletek a programjainkról:

www.ottemplom.hu

www.facebook.com/ottemplomfesztival

Hirdetés
további programok
2020-07-15

Készíts virágcserép díszt!

Szabadidő

Kézműves foglalkozások a Gyermekkönyvtárban.

részletek
2020-07-24

Pannonhalmi jazzterasz

Zene

Lengyel és amerikai jazz zenészek Pannonhalmán.

részletek