Kultúra

XXI. Győri Könyvszalon megnyitó


2022-11-18
Győr, Városház tér 1.
ingyenes program
Takarékos, kicsit kisebb lesz a XXI. Győri Könyvszalon, de lesz: november 18-tól 20-ig új helyszínen, a Kisfaludy Károly Könyvtárban rendezik meg a szervezők. Az alkotói díjat idén Vári Fábián László Kossuth- és József Attila-díjas kárpátaljai írónak adják át.
Hirdetés

A könyvszalon megnyitójára november 18-án (pénteken) 11 órakor Városháza (Győr, Városház tér 1.)  dísztermében kerül sor. Köszöntőt: Prof. Dr. Dézsi Csaba András, Győr Megyei Jogú Város polgármestere. Az Alkotói Díj átadása Vári Fábián László költő, író, néprajzkutatónak. Laudáció: Dr. Jánosi Zoltán irodalomtörténész, a Magyar Napló Kiadó irodalmi vezetője.


Az Ünnepi műsorban közreműködnek:
– Rezeda Népzenei Együttes, művészeti vezető: Kozma László
– Jáger András színművész
– Hangraforgó együttes
– Műsorvezető: Kaszás Kinga


A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni 2022. november 10-től, a regisztracio@gyorikonyvtar.hu e-mail-címen lehet.

Kisfaludy Károly Könyvtárban (Győr, Baross u. 4.) félszáznál is több szerzővel találkozhatnak az érdeklődők, emellett dedikálásokkal, Mesesarokkal, remek beszélgetésekkel várjuk a közönséget. A könyvbemutatók mellett számos kötet és kiadvány a helyszínen megvásárolható lesz.  

Kapcsolódó témák: #Győri Könyvszalon |#győri könyvtár |
további programok
2022-12-15

Vetítő: Belfast

2022. december 15-én (csütörtökön) 18 órakor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér által szervezett Vetítő filmes klubban a Belfast című angol filmdrámát láthatják. A klubnak ez alkalommal a Kossuth Zsuzsanna Kollégium (Győr, Szigethy Attila út 65-67.) ad otthont.

részletek