VI. Kisbajcsi Falusi Versengés


2022-06-11
ingyenes program
Falusi versengés és szigetközi ételek főzőversenye.
Hirdetés

Idén sok-sok versenyben mérettethetik magukat meg a bátor vállalkozók.

A délelőtt folyamán „Kisbajcs fut Nagybajcsra és vissza” futóversenyre várják a jelentkezőket. A futóversenyen gyermek és felnőtt távokra lehet jelentkezni, jelképes összegű nevezési díjért. Mindkét táv rajt és cél állomása az általános iskola hátsó bejárata. A gyerekpálya a bicikli úton halad Nagybajcs felé a TSZ műhelyig, majd egy pecsételő állomás után fordul vissza a célig. A felnőtt táv a TSZ műhely után befordul a nagybajcsi Kossuth utcába és ellenőrző pecsételés után a Nagybajcs Emlékparkot megkerülve indul vissza Kisbajcsra.

Szigetközi ételek főzőversenyre is várják baráti, családi, munkahelyi csapatok jelentkezését. A főzőversenyre bármilyen Szigetközi –vagy annak vélt :)- étellel lehet nevezni. Minden induló csapat Kisbajcs Község Önkormányzatától 10.000 Ft-ot kap alapanyagok beszerzésére. A továbbiakról (eszközök, kellékek) a csapattagoknak kell gondoskodniuk. A főző helyeket reggel 7 órától lehet elfoglalni, az elkészült ételeket 12.00-ig kell leadni a zsűrinek.

A kora délutáni VI. Kisbajcsi Falusi Versengésre, ugyanúgy, mint az előző években, várják a baráti-, családi-, utca-, munkahelyi 8-15 fős csapatok jelentkezését.

Idén, a Versengésen a vidéki élet ügyességi feladatai mellett, a totót Kisbajcs település történetéből állítják össze.

A tavalyi évben nagy sikert aratott a régi korok fotói kiállítás. Idén a szervezők szeretnének Retró Fotó Kiállítást készíteni, melyre várják a ’70-es ’80-as években, a településen készült fotókat. Természetesen idén sem az eredetik lesznek kiállítva, csak a másolatok.

A délután további részében helyi és szigetközi amatőr és profi fellépők, valamint énekes produkciók várják a vendégeket.

Jelentkezések és további infók: ikszt@kisbajcs.hu

Kapcsolódó témák: #Kisbajcs |
további programok
2024-03-05

“Az égi szeretet láncait kedveljétek” – Magyar Zsolt előadása

A Magyar Évezredek előadás-sorozat következő része.

részletek
2024-03-04 - 2024-03-08

Magyar tudósok

Játék felsős tanulóknak.

részletek