Van másik…


2020-01-18
Győr, Kossuth Lajos u. 5.
Zene
Van másik... címmel mutatkozik be a Flesch Károly hangversenybérlet idei első koncertje január 19-én 16 órától az Egyetemi Hangversenyteremben (volt zsinagóga, Kossuth utca 5.).
Hirdetés

Műsor:
J. Haydn: G-dúr „Gypsy” zongoratrió, No. 39, Hob. XV:25
W. A. Mozart: Esz-dúr kürtkvintett, KV 407
L. van Beethoven: c-moll vonósnégyes, op. 18, No. 4

Közreműködnek a Győri Filharmonikus Zenekar művészei.
Művészeti vezető: Berkes Kálmán

A bécsi klasszika három nagymesterének zenéje csendül a Győri Filharmonikus Zenekar kamarazenei bérletének soron következő estjén. Joseph Haydn 1761-től évtizedeken keresztül működött magyar földön az Esterházy-család karmestereként. Az éppen születőben lévő verbunkos hatása természetesen megjelenik zenéjében: G-dúr zongoratriójának harmadik tétele, a híres „Rondo all’ Ongarese” a korabeli magyar muzsika szenzációs „lenyomata”. A folytatásban Mozart 1782-ben komponált, derűs melódiákban gazdag kürtkvintettje csendül fel, majd Beethoven első vonósnégyes-sorozatának komoly hangütésű c-moll kvartettje zárja a Flesch Károly-bérlet hangversenyét. A Győri Filharmonikusok művészei Berkes Kálmán vezetésével lépnek fel.

Hirdetés
további programok
2020-08-10

Szabadidő, mozgás, jó társaság

Sport Szabadidő

A Rómer ház vendégei már megszokták, hogy keddenként fél 7-kor jókedvű futók gyülekeznek az épület előtt, hogy elinduljanak a szokásos körükre.

részletek
2020-08-05

Debreczeny György költő a vendég

Előadás

Beszélgetős est a könyvtárban.

részletek