Új Kisfaludy Nap


2019-10-17 - 2019-11-07
Győr, Aradi vértanúk útja 23.
Fesztivál
ingyenes program
A Generációk Háza Új Kisfaludy Nap címmel összművészeti fesztivált hirdet középiskolások részére.
Hirdetés

Az Új Kisfaludy Napra november 8-án (pénteken) 9.00-19.00 óráig több helyszínen kerül sor. Ezek: Generációk Háza Művelődési Központ (Győr, Aradi vértanúk útja 23.), Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtára (Győr, Baross Gábor u. 4.), Rómer Ház (Győr, Teleki László u. 21.) Vaskakas Művészeti Központ (Győr, Czuczor Gergely u. 17.).

A fesztivált előadó-művészeti és alkotóművészeti kategóriákban hirdetik meg. Jelentkezni az alábbi műfajokban lehet:

Előadó-művészet:
1.) Népzene (népdal, népi hangszer / szóló, kisegyüttes, énekegyüttes)
2.) Klasszikus zene (szóló, duó, trió, kvartett, kvintett)
3.) Könnyűzene (szóló, együttes)
4.) Vers- és prózamondás
5.) Egyéb előadó-művészet (egyéni, páros, csoport – max. 5fő)

Alkotóművészet:
6.) Vers- és prózaírás
7.) Képzőművészet (festészet, grafika, animáció, szobrászat, tárgyalkotás)
8.) Fotó
9.) Film (egyéni, csoport)

A fesztivál helyszínei: Generációk Háza Művelődési Központ (Népzene, Klasszikus zene, Könnyűzene, Egyéb előadó-művészet, Képzőművészet és Fotó kiállítás), Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Kisfaludy Károly Könyvtára (Tér- Vers- és próza mindkét kategória), Rómer Ház (Film) és Vaskakas Bábszínház (Gálaműsor). A pontos időbeosztást a jelentkezési határidő lejártát követően tesszük közzé.

Jelentkezési / beadási határidő: 2019. október 18. (péntek)

A jelentkezés / beadás módja: A jelentkezési lapokat személyesen, e-mailben vagy postai úton; az alkotásokat személyesen vagy postai úton a Generációk Háza Művelődési Központba kell eljuttatni. Cím: Generációk Háza Művelődési Központ – 9021 Győr, Aradi vértanúk útja 23. E-mail: tothlaurageneraciokhaza.hu

Zsűrizés: Valamennyi kategóriában háromtagú, elismert szakemberekből, művészekből álló zsűri véleményezi a szerepléseket, alkotásokat.

Díjazás, díjátadás: A fesztiválon résztvevőket arany, ezüst vagy bronz minősítésben és emléklapban részesítjük. A zsűrinek lehetősége lesz kiemelt díjazásra, a jelölteket emlékplakettel és értékes ajándékokkal jutalmazzuk.

A fesztivál zárórendezvényét, a díjátadással egybekötött gálát a Vaskakas Bábszínházban rendezzük, melyre várunk minden résztvevőt. Időpont: 2019. november 08. (péntek) 17:00 óra.

Kiállítás: A képzőművészeti és fotó kategóriákban beküldött művekből kiállítást rendezünk a Generációk Háza Művelődési Központban. Az alkotókat a kiállítás megnyitójára várjuk, ahol lehetőségük lesz a zsűrivel való találkozásra.

Hirdetés
további programok
2022-08-26 - 2022-08-27

ÚjRADÓ Fesztivál

részletek
2022-08-25 - 2022-08-28

Bortörténelmi Napok

részletek