Környezetvédelmi akció

Tótisztítás a Föld napja alkalmából


2022-04-23
ingyenes program
Április 23-án szombaton, 14 órától Tótisztítási akciót szerveznek a Föld napja alkalmából a FILO-Pont Győr önkéntesei.
Hirdetés

Helyszín: Gorkijvárosi tavak. Gyülekező a Gorkijvárosi hulladékudvarral szemben (Győr, Nép u. 78.)
Vízálló cipő és az adott időjáráshoz illő öltözet szükséges. Zsákokat adnak. Gumikesztyűket korlátozott számban tudnak biztosítani.

KI A TERMÉSZETBE! S ha már ott vagyunk, tegyünk is érte!

„A mi Földünk” – az Új Akropolisz országos Föld-napi programja

Gyakran a Föld csupán mint „a bennünket kiszolgáló környezet” jelenik meg számunkra, emberek számára. A Föld napja alkalmából időt és energiát szeretnénk szentelni annak a szemléletnek, hogy a Föld is élőlény, és hogy emberként a tiszteletteli és törődő kapcsolódás is fontos. Emiatt hívunk Győrbe a Gorkijvárosi tavakhoz szemétszedési akciónkra.

„A Föld élőlény, noha az emberek Mája (az illúzió szimbóluma) játékának köszönhetően csupán egy olyan lakó- vagy szálláshelynek tartják, ahol életük zajlik. ….a Föld él, és számtalan rejtélye mellett még védelmet is nyújt felszínén, és eltűri – nincs is rá jobb szó –, hogy használjuk és kihasználjuk kincseivel együtt. Testünk milliónyi életnek ad otthont, amelyekről tudomásunk sincs. Ugyanígy hord minket a Föld is a testén, és az a tény, hogy a hordozottak élnek, nincs ellentmondásban azzal, hogy a hordozó is él.” (Delia Steinberg Guzmán)

Az ökológiai akcióról ezen az e-mail címen lehet érdeklődni: gyor@ujakropolisz.hu

Kapcsolódó témák: #környezetvédelem |#ökológia |#tótisztítás |
további programok
2024-04-28

54. Nemzetközi Éremgyűjtő Találkozó

Éremcsere, árbecslés, szaktanácsadás.

részletek
2024-05-03 - 2024-06-06

Gyűjtőpont II.

Fantasztikus alkotók műveiből nyílik kiállítás május 3-án (pénteken) 18 órakor a győri (VOKE) Arany János Művelődési Ház galériájában (Szárnyaskerék épülete, Révai utca 5.).

részletek